Nieuwste onderwerp

BEGIN

illustratie: Floor de Goede, klik voor grotere versie

TiktikIllu

 

Ik begin elke dag met hakken. Drie tikjes op een boom, hout oppakken, lopen, tikken op de volgende boom. De vaste volgorde en de trillinkjes van de Nintendo bij elke hakbeweging zijn een fijne start van de dag. Het is een goede warming-up voor mijn tweede klus.

Virtueel vissen heeft een minder strak ritme dan hakken. Het gaat hier om timing, het juiste tikje net nadat de spelcomputer trilt wanneer er een vis bijt. Ik blijf vissen totdat ik ongeduldig word. Dan ga ik weer hakken.

Tik tik tik. Lopen.

Er kan veel meer, maar ik hou mijn leven op dit digitale eiland graag simpel.

Tik tik tik. Lopen.

Het leven hier moet in ieder geval simpeler zijn dan dat andere leven.

Tik tik tik. Lopen.

Eigenlijk is dat heel simpel sinds ik alles vanaf de bank doe.

Tik tik tik. Lopen.

Is er buiten nog wat gebeurd eigenlijk?

Tik tik tik. Lopen.

Mijn contact met de andere bewoners op het eiland is goed. Lyman de koala geeft complimenten over de spieren die ik heb gekweekt door al het hakken. Savannah de zebra brengt me wekelijks een bloemetje voor mijn harde werk. Peewee de gorilla kijkt vaak vanaf een afstandje toe.

Op dit virtuele eiland is de enige die ik probeer te ontlopen is meneer Nook, een wasbeer in een hawaiiblouse. Ik ben hem nogal veel geld schuldig, maar met al het gehak en gevis betaal ik hem ooit terug.

Tik tik tik. Lopen.

Zoals ik al zei, het leven is simpel hier. Hak hout, vang vis en stel geen lastige vragen aan de wasbeer.

Tik tik tik. Lopen.

De Nintendo houdt bij hoe lang je speelt. Ik las vandaag over iemand die 600 uur had gevist in de twee maanden sinds dit spel te koop is.

Tik tik tik. Lopen.

100 uur houthakken valt dan nog wel mee, toch?

Tik tik tik. Lopen.

In de eerste weken zag ik de koala en de zebra vooral zonnen op het strand. De gorilla sloeg dagelijks zonder reden een half uur op de frisdrankautomaat. Ik merk echter dat de sfeer op het eiland begint te veranderen.

Het begon toen Lyman ineens een trainingspakje begon te dragen. Een paar dagen daarna hadden Pewee en Savannah dezelfde outfit aan. Sinds gisteren sporten ze samen. De koala, zebra en gorilla zwaaien urenlang met gewichtjes, nadat ze de dag hebben afgetrapt met een yogasessie.

Heeft het spel mij door?

Tik tik tik. Lopen.

Ik kijk op van mijn scherm. Buiten doet een groep mensen een work-out in het park. Een man draagt hetzelfde trainingspak als de koala op mijn eiland.

Tik tik tik. Lopen.

Misschien moet ik andere dingen gaan doen dan dit spel spelen.

Tik tik tik. Lopen.

Zal ik, naast vissen en hakken, ook beginnen met vlinders vangen?

Tik tik tik. Lopen.

Nee, ik hou het hier lekker simpel.

Tik tik tik. Lopen.

Savannah de zebra heeft een cadeau voor mij: een trainingspak.

Tik tik tik. Lopen.

Lyman de koala vraagt wat ik eigenlijk bijdraag aan het eiland.

Tik tik tik. Lopen.

Peewee de gorilla staat hoofdschuddend toe te kijken.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Op dit moment Een Goede Nachtrust van Peter Buurman

Wat luister ik?

Janelle Monáe, Fresku, Seu Jorge, BTS, Chet Baker, Eefje de Visser

Quote

"Ik weet ook niet hoe de mens precies werkt, maar ik denk dat we er meer mee kunnen." - Etgar Keret