Nieuwste onderwerp

BEGIN

illustratie: Dieter De Schutter, klik om te vergroten

SIMON - Dieder De Schutter begin_def_Dieter De Schutter2

 

De eerste man die ge graag ziet, die dooft niet.
Die groeit met u mee. Onderhuids.
Met u ben ik begonnen. Met u zijn mijn borst en buik en ogen opengegaan en nu gaan die nooit meer toe.
Misschien was dat waarom ik u ben tegengekomen.
Ge waart een schoon begin.
Het beste.
Ik zal nooit vergeten dat ik u zwaluw noemde omdat ge zo schichtig waart. Gij noemde mij dan ooievaar omdat mijn nek zo lang is. Ik besef nu dat u loslaten moeilijk was omdat ik u nooit echt vastgehouden heb. Een hele zwerm zwaluwen was niks tegen de snelheid waarmee gij uw biezen pakte, een grote verdwijntruc in het station van Madrid en dat was dat. Soms duikt ge nog op.
Nog vrij vaak, eigenlijk.
In de wolken die ontstaan in mijn koffie als ik er ‘s ochtends vlak voor mijn eerste shift melk door roer. In de hoek van een Moors paleis in Granada. In een café in Leuven waar ge nooit zijt geweest, in de weerspiegeling van een ruit wanneer ik op de trein in slaap val met een mondmasker rond mijn oren. Het meest van al kom ik u tegen in de geur van sinaasappelbomen die bijna bloeien. Alle herinneringen die ik aan u heb, klinken anders nu ik niet meer zo goed weet in welk oor ge een oorbel had. Op welke dag van augustus ge jarig zijt. De herinneringen vertellen me nu meer over mezelf dan over u. Ik heb u zo graag gezien, zwaluw, maar ik zie mezelf eindelijk liever, en sinaasappelbomen ga ik niet langer uit de weg.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

De huilende molenaar van Arto Paasilinna, gedichten van Kavafis (liefst de erotische), Allemaal willen we de hemel van Els Beerten

Wat kijk ik?

Dystopische thrillerseries gebaseerd op het oeuvre van Margaret Atwood

Quote

At times he entertained the dream. Two men can defy the world. E. M. Forster, Maurice (1913)