Nieuwste onderwerp

Merel

Het is nog vroeg op een koude ochtend en de merel zingt. Uit volle borst zingt hij, zijn hart en zijn ziel stort hij in zijn muziek, en geen soortgenoot die het hoort. Geen mannetjes in de buurt om te intimideren, geen vrouwtjes om zijn zang bewonderen. Toch zingt de merel. Voor zichzelf, en voor de wereld, omdat de stilte soms zo leeg kan zijn.

Het vogeltje zingt dat het ochtend is, dat het zonnetje schijnt en dat hij zich zó wakker voelt dat hij misschien wel nooit meer gaat slapen. Hij zingt dat hij zin heeft om vandaag zijn kostje weer te verzamelen en dat hij hoop heeft, dat er vandaag een wonder kan gebeuren. De merel zingt, zingt, zingt dat er zoveel leven in hem zit dat hij het niet meer binnen kan houden.

Tijdens een adempauze klinkt een kraai die een boom verder drie keer ritmisch kraait. Iedere stoot iets lager dan de vorige. In hetzelfde tempo, zingt de merel van laag naar steeds hoger. Ze blijven elkaar afwisselen. De merel zingt steeds hoger, de kraai steeds lager. Als dan ook een duif mee begint te doen ontstaat er iets, dat niet meer alleen in de bekken van de vogels zit, maar ook in de lucht hangt.

Overal in het bos klinkt muziek. Vogels die opgaan in samenzang. Sommigen gaan mee in de melodie en anderen ondersteunen de harmonie met hun iconische roep, en weer anderen, zoals de merel, gaan helemaal op in hun solospektakel. En terwijl ze luisteren, en zingen, en niet meer weten waar de één begint en de ander eindigt, zijn ze samen.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin