Nieuwste onderwerp

Albatros

Na weer een jaar lang over de oceaan te hebben gevlogen komt de albartros terug op het eiland. Hij heeft geen zin om te landen; hij is er niet goed in want hij doet het nooit, en met al die andere albatrossen op het eiland is het hem te druk.

Hij wacht nog even, blijft hangen in de lucht zonder zijn machtige vleugels één keer te bewegen. Maar voor haar zet hij dan toch de afdaling in.

Bam!

Auw…

In de lucht is hij de koning maar op het land is hij een kluns. Hij waggelt over en eiland en roept zijn roept. Hij roept en roept, net als honderden andere albatrossen, maar die van haar hoort hij niet.

Oeh…

Waar is ze? denkt de albatros. Ze zal toch niet… Ze moet er zijn, moet! Hij kan niet zonder haar.

Ze is niet bij hun nest, dus hij zoekt de omgeving af, alsmaar roepend: ‘Hier ben ik! Hier ben ik! Hier ben ik!’

De albatros wordt van zijn zorgen verlost als hij haar dan eindelijk hoort: ‘Hier ben ik!’ Hij herkent haar stem onmiddellijk.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin