Nieuwste onderwerp

Eekhoorn

Het is nog vroeg, langzaam worden de sterren aan de hemel opgegeten door de blauwe gloed van de dag. Als eerste dier in heel het bos komt de eekhoorn haar holletje uit. Voor ze aan het werk gaat blijft ze nog even op de tak zitten, ze kijkt om zich heen. De winter komt er aan en de eekhoorn ziet het aan alles: de bladeren zijn bruin, geel en rood geworden – heel het bos heeft nu de kleur van de eekhoorn.

Als ze geen monsters ziet durft de eekhoorn haar boom uit. Ze moet aan het werk. In de herfst is er heel veel eten, maar de eekhoorn weet dat dat wel anders is wanneer de winter komt. De hele dag verzamelt ze noten, de kleine eet ze op en de grote begraaft ze in de buurt van de hoogste bomen, zodat ze die later terug kan vinden. Voordat ze de noten in de grond stopt kijkt ze om zich heen, om te zien of er niemand is die haar noten kan stelen.

De eekhoorn werkt zo hard als ze kan. Zou het genoeg zijn? Steeds weer stelt de eekhoorn zich voor hoe ze in de kou komt te zitten zonder eten, en verhongerd. Oeh…

Ze gaat door met zoeken tot de sterren weer aan de hemel verschijnen, dan moet ze terug naar haar hol want in het donker ziet ze de noten – en de monsters – niet.

Terug in haar hol fantaseert ze over de zomer, en de kindjes die dan komen. Als ze in slaap valt droomt ze dat het lente is, dat ze door de bomen vliegt en alle mannetjes achter haar aan zitten.

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin