Nieuwste onderwerp

Geit

De geit heeft de berg beklommen. Vanaf de top kijk hij uit over zijn leefgebied, dat strekt vanaf de berg waarhij op staat tot de heuvels in de verte. De geit is al oud en kent zijn domein goed. Hij weet waar hij moet zijn als hij dorst heeft, of honger, waar het gevaarlijk is en waar juist niet.

Vanuit de hoogte kijkt de geit naar beneden en hij bedenkt wat hij gaat doen: eerst daalt hij helemaal af naar het meer om te drinken, dan gaat hij naar de vlaktes om van het gras te grazen en als laatste zoekt hij het plekje met de zoute rotsen, die zo lekker zijn om aan te likken.

Het plan is er maar de geit wacht nog even. Hij zucht. Om bij het meer te komen moet hij door het bos, het bos waar de monsters wonen. Hier in de hoogte ziet hij ze aankomen en is hij veilig, maar beneden…

Zijn maag knort. Het wordt tijd, denkt de geit, en hij begint aan de afdaling.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin