Nieuwste onderwerp

Beer

Door het bos holt de kleine beer, op en neer en heen en weer. Een boom in, een tak op en dan – hoppakee! – weer op grond en nog een keer.

Van een afstand kijkt de moeder tevreden toe hoe haar kind aan het spelen is.

Dan komt de kleine beer bij een boom en – snif, snif – wat ruikt hij? Het is… Honing! Hmm… De beer weet nog goed hoe zijn moeder ooit een boom in klom en een bijennest naar beneden haalde, en vooral weet hij nog wat een feestmaal het was.

De kleine beer klimt de boom in om zijn moeder na te doen maar dan komt er een bij en die steekt hem op zijn neus. AUW! Dat hoorde niet bij het plan. Als hij hoger klimt wordt hij nog eens gestoken, en nog eens, en nog eens. De kleine beer probeert de bijen van zich af te slaan, aan zijn bulten te krabben en verder te klimmen – en dat allemaal tegelijk. Maar dat is teveel voor hem en hij grijpt mis en valt uit de boom.

Bam!

Verslagen blijft hij liggen.

Gelukkig, daar is zijn moeder al. Ze likt over zijn neus en gelijk doet het minder pijn. Dan klimt ze de boom in om de honing te veroveren, en de kleine beer let deze keer extra goed op hoe ze dat doet.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin