Nieuwste onderwerp

Slang

De slang glijdt geruisloos over de bodem van het woud. Er ritselt geen blaadje, niemand heeft hem door. Met zijn tong proeft hij een zweetlucht. Hmm… Er is een prooi in de buurt! De achtervolging wordt ingezet.

De slang is zo goed als blind, maar ruiken kan hij als de beste. Een stukje naar link wordt de geur zwakker: de slang moet naar rechts.

De slang herkent de geur; het is een muis. Watertandend komt hij dichterbij. Daar! De muis zit op een open plek een beukennoot te eten, en wordt ongemerkt omsingeld door de slang.

HSSSS!

De muis bevriest. Er is wat mis. Ze begrijpt niet wat, maar er is iets heel goed mis. Ze wil een kant op vluchten maar overal ziet ze de schimmen van monsters. Naar links? Nee. Naar rechts? Nee. Ohh…

De slang kan de muis niet zien als ze niet beweegt. Hij wacht geduldig, komt steeds dichter bij…

HSSSSSS!!!

De muis schiet, in blinde paniek, weg maar dan – tsjak! – wordt ze gegrepen door de slang die al zat te wachten op het moment dat ze zou vluchten.

Hap.

Slik.

Weg.

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin