Nieuwste onderwerp

Muis

Het liefst zou de muis voor altijd in de veiligheid van haar hol blijven zitten, maar de honger heeft haar naar buiten gedreven.

Buiten, bleugh!

De zon prikt in haar ogen, het is koud en bovendien is buiten waar de monsters zijn. Zodra de muis haar holletje heeft verlaten begint haar hart sneller te kloppen.

AAAAH! Monster!

Snel vlucht ze de struiken in als er een gigantische beer langs komt lopen. De muis kan niet begrijpen waarom zij zo klein en de beer zo groot. Ze voelt de grond trillen bij iedere stap die de reus zet.

Even later is het weer stil en durft ze verder. Het heeft al een tijdje niet geregend dus er zijn nergens plassen, ze moet helemaal naar het meer om te drinken.

Daar aangekomen vindt een kikker dat de muis te dicht bij komt en springt – plons! – in het water. De muis schrikt er van.

Na dorst komt honger, dus de muis moet het bos in om eten te zoeken. Ze slikt, het is donker in het bos, en je weet nooit waar de monsters verborgen zitten. Maar ze moet, want met een lege maag kan ze niet slapen.

Even later zit de muis op een open plek een beukennoot te eten als hij iets hoort.

HSSSS!

De muis verstijft.

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin