Nieuwste onderwerp

Kikker

Onder water is het koud, zo koud, de kikker wordt er wakker van. Ze moet het water uit want als ze te ver afkoelt kan ze niet meer bewegen, en dat zou haar einde betekenen.

De zon, denkt de kikker, ik heb de zon nodig.

Gelukkig kent de kikker een mooie steen om op te zitten, ergens waar de zon schijnt.

De kikker komt uit de modder en zwemt tussen de rietstengels door richting de oever. Ze kruipt op de kant en springt dan – hop! – in één sprong boven op de steen. In de zon rust ze uit.

Op haar houde is ze; op het land leven de monsters, de monsters die je opeten.

Een lange tijd zi ze in de zon en ze is alweer helemaal opgewarmd als er een libelle langs komt vliegen. Hmm… Dat ziet er uit als een lekker hapje.

De kikker laadt zich op, spant haar spieren aan en dan – hop! – springt ze de libelle achterna. De libelle probeert nog te vluchten maar de kikker schiet – tsjak! – zijn tong op de libelle af en het insect wordt gegegrepen.

Hap.

Plons!

Weer in de onderwaterwereld beland voelt het water nu niet koud maar verfrissend. De kikker laat zich zakken tot de bodem, hij heeft zin om te rusten en te verteren.

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin