Nieuwste onderwerp

Zeepaardje

Hij kijkt naar haar en zij naar hem. Als ze wegkijkt doet hij dat ook en dan kijken ze allebei, op precies hetzelfde moment, weer naar elkaar. Zijn hart maakt een sprongetje.
Al dagen zwemmen ze om elkaar heen, hij laat haar niet meer alleen. Hij kan niet van haar weg, ze heeft hem gevangen, gehypnotiseerd met haar ogen. Hij kan haar alleen nog maar volgen. Het zeepaardje kijkt maar in haar ogen, probeert naar binnen te kijken, om te zien of zij hetzelfde voelt.
Ze danst en hij spiegelt zich. Een langszwemmende vis zou niet kunnen zeggen wie nou wie nadoet. Synchroon zwieren ze tussen de zeewieren. Heel voorzichtig zijn ze samen. Ze ziet hoe hij danst alsof er niks anders op de wereld is, en ze vertrouwt hem. Ze maakt een pirouette en een heel moment lang ziet ze hem niet meer maar kijkt ze in de diepte van de oceaan – gauw draait ze verder en daar is hij weer, en hij volgt haar nog steeds.
Ze is tevreden en zwemt omhoog. Samen cirkelen ze richting de sterren en daar – ergens tussen hemel en aarde – geeft zij hem haar eitjes en met al zijn aandacht en zorgvuldigheid vangt hij ze op. Iets kostbaarders is er niet in heel de oceaan.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin