Nieuwste onderwerp

Haring

Alle vissen in de school zwemmen dezelfde kant op zonder dat er iemand een richting uitkiest. Alles beweegt samen alsof het om één groot beest gaat. Hoe weet niemand, maar de vissen voelen elkaar. Ze volgen elkaar en gaan mee in het golven, het kolken, de energie van de school.

Een haring midden in school weet niet waar hij is of waar hij heen gaat. Als een vis van rechts naar hem toe zwemt voelt hij die beweging en gaat er in mee.

Naar boven.

Een duik naar beneden.

En plotseling precies de andere kant op.

De haring zwemt en zwemt en zwemt en in een dromerig moment keert de school zich om en blijft hij door zwemmen. Zijn hartslag versnelt, want opeens is hij niet meer omringd door zijn broers en zussen maar drijft hij alleen in de koude, donkere en oneindig ver uitgestrekte leegte van de oceaan. Paniek! In het donker denkt hij monsters te zien en hij weet niet hoe snel hij terug moet vluchten naar de veiligheid van de groep.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin