Nieuwste onderwerp

Mier

Mieren winnen elk gevecht, maar niet in hun eentje. Een spin doodde de eerste mier, maar die wist wel terug te bijten. De tweede mier stierf ook, net als de derde, maar toen de vierde en en vijfde mier zich vastbeten zat er zo veel gif in de spin dat die zich niet meer kon bewegen

Triomfantelijk slepen de mieren de buit terug naar de kolonie. Daar aangekomen hebben ze geen opdracht meer en vallen ze in slaap.
Een mier komt aangelopen en met haar voelsprieten maakt ze een andere mier wakker en begint een gesprek.

‘Hoi,’ zegt de mier, ‘moet je dit proeven.’

De ene mier geeft de andere mier een hapje van iets zoets.

Wow! Dat smaakt lekker. De andere mier zegt niets en gaat gelijk op pad. Zijn opdracht: meer van dit lekkers naar de kolonie toe brengen. Met haar voelsprieten voelend volgt ze het geurspoor van de ene mier en met haar achterste maakt ze het sterker. Ze volgt het pad, helemaal tot de bron, en daar eet ze zich vol. Dan gaat de mier terug naar de kolonie.

Op de terugweg komt ze een leger boze mieren tegen. ‘Er is een monster ons koninkrijk binnengetrokken,’ zeggen ze.

Gelijk heeft de mier een nieuwe opdracht: doodt het monster. Ze volgt het leger dat zonder angst op het onbekende afstormt. Voor de koningin!

Ze komen aan bij een grote, slijmerige, golvende berg en iedereen bijt zich erin vast.

« terug naar blog

One response to “Mier”

  1. Bkfromtheblock

    Dit is echt het beste verhaal. Ik wil meer lezen over de mierenkolonie!

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin