Nieuwste onderwerp

Bidsprinkhaan

De bidsprinkaan bid dat er wat langskomt, wat langskomt om te grijpen.

Hij zit stil.

Roerloos.

Wachtende.

En maar wachtende.

Dan komt er een mier aan. De sprinkhaan laadt zich op…

Ja?

Nee.

De mier loopt langs, maar net buiten het bereik van de grijpers van de sprinkhaan. De achtervolging wordt ingezet. Zoals het bland deint in de wind, zo beweegt de sprinkhaan zich, haast onzichtbaar. Langzaam komt ze dichterbij…

Eén keer draait de mier zich om. Zomaar, omdat ze iets voelt kriebelen in haar buik. Maar ze ziet niets en loopt weer verder.

De sprinkhaan komt dichterbij, en dichterbij, en dichterbij, en laadt zich op en dan:

Tjsak!

In een explosie van kracht schiet de sprinkhaan op de mier af. De mier kraakt als ze wordt gegrepen en snel bij de sprinkhaan haar kop af zodat ze niet meer kan bijten.

Terwijl de sprinkhaan aan het eten is verschijnt er opeens een schaduw. De ogen kijken omhoog en zien een donker silhouet met acht bungelende poten.

AAAAH! Monster!

De sprinkhaan laat alles vallen, schiet weg en vliegt en vliegt en vliegt tot ze niet meer kan. Ternouwernood weet ze ontsnappen.

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin