Nieuwste onderwerp

Vlinder

De zon komt op, en ze schijnt op de vleugels van de vlinder. De hongerige maag van het beestje maakt de pootjes wakker. De vlinder loopt naar het uiteinde van de tak en wacht tot ook de vleugels helemaal wakker zijn.

Als allerlaatste wordt het hoofd wakker, van het geschreeuw van de maag. ‘Dorst!’ roept de maag en het hoofd begrijpt dat het op zoek moet naar iets om te drinken.

De vleugels ontvouwen zich en de vlinder stijgt op. Ze vliegt richting de zon. Eenmaal hoog genoeg speurt ze de omgeving af. Daar! De ogen ontdekken de glinsteringen van de dauwdruppels in een grasveld, het hoofd richt zich en het lichaam volgt.

De afdaling wordt ingezet en even later heeft de maag geen dorst meer. Maar de vlinder kent geen rust, want meteen geeft de maag een nieuw signaal door: ‘Honger!’

Het proces herhaalt zich, maar nu zoeken de ogen niet naar glinsteringen maar naar de bonte kleuren van een bloemenweide. De vlinder landt op een rooskleurig bloemblad en drinkt van de nectar tot haar maag is gevuld.

En zelfs dan – zelfs dan! – kent de vlinder geen rust. Weer stijgt ze op. Deze keer speuren haar ogen het luchtruim af, op zoek naar de kleuren van een soortgenoot.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Alles van Fitzgerald tot Faberyayo, en nooit genoeg

Wat luister ik?

Ik luister naar Kendrick Lamar, Mac Miller, Chance the Rapper, De Jeugd van Tegenwoordig, Braz en naar mezelf (Mars de Rapper)

Wat denk ik?

Dat je het leven het beste kunt vergelijken met een spelletje.

Quote

"The difference in mind between man and the higher animals, great as it is, certainly is one of degree and not of kind." – Charles Darwin