Nieuwste onderwerp

Complimenten (1)

Vier complimenten waar ik vaak aan denk:

1. Als een beest
Elf jaar geleden was ik op een zomerkamp waar we tien dagen lang BMX les kregen van de net bekroonde Europees kampioen BMX’en. We mochten rijden op een officieel parcours met aan het begin een startheuvel van acht meter hoog. Je stond op de trappers en leunde naar voren tegen een inklapbaar hek. Een stem zei: “Okay riders, random start… Riders ready, watch the gate…” en vervolgens was het stil voor één tot vier seconde. Dan klonken er plotseling drie korte piepjes en knalde het hek omlaag waarna wij zo hard we konden begonnen te fietsen.
Ik kwam er na een paar dagen achter dat, als ik mijn lichaam naar achteren hield, en de piepjes begonnen, ik precies genoeg tijd had om al mijn veertig kilo met naar voren te gooien. Het momentum van mijn bewegende lichaam viel exact samen met het naar beneden klappen van het hek en door de extra snelheid die dat genereerde begon ik altijd met een voorsprong.
Op de laatste dag van de vakantie, toen een vriend van De Kampioen naar ons groentjes kwam kijken, hoorde ik De Kampioen zeggen: “die Wessel, die start echt als een beest.”

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Ender's Game, The Magicians

Wat luister ik?

Reply All, The Anthropocene Reviewed

Wat schreef ik?

'Het Geheugen van een Olifant', prentenboek met Jan Jutte, uitgeverij Lemniscaat (2018), 'Naar Bed Gaan is Gedoe', prentenboek met Marieke van Ditshuizen, uitgeverij Volt (2020)

Quote

What should young people do with their lives today? Many things, obviously. But the most daring thing is to create stable communities in which the terrible disease of loneliness can be cured.