Nieuwste onderwerp

Alibaba

De ochtend is mijn favoriete tijd om rond te hangen op de webshop Alibaba. Nog in pyjama klap ik mijn laptop open en scroll door het verse aanbod uit Chinese fabrieken. Er zijn nieuwe lichtslangen in neonkleurtjes en tuinkabouters met het hoofd van Donald Trump. Ze hebben alles.

Ik kijk nog wat rond en blijf bij mijn besluit: vandaag ga ik een huis kopen.

Op mijn scherm staat een klein huisje met een puntdak. De gevel is van felgele houten planken en de dakpannen glimmen in de zon. Een lachende man zit te zonnen op de mini veranda. Twee grote tuindeuren zijn opengeklapt. Ik kan nog net de keuken zien en een plukje planten naast een luie stoel.

Dit stukje geluk kost mij slechts $3000,- als bouwpakket, exclusief verzendkosten.

Door het tijdsverschil is de ochtend hét moment om zaken te doen. Ik begin mijn dag net. De mensen aan de andere kant van het beeldscherm tellen af naar het einde van de werkdag. Ze hebben vaak wel zin in een praatje op dat moment. Gretig klik ik op de grote oranje knop Contact Supplier.

Binnen een paar minuten krijg ik antwoord op mijn vraag of het huis makkelijk in elkaar te zetten is. Ene Daisy Chi van Tianjin Quick Smart House Co. Limited typt Zeker! We sturen alles in een container, die ook de basis is van het huis. In die container zitten wat losse onderdelen, waarmee je het huis in een dagje afbouwt. — Ik vraag naar de verzendkosten. — 500 euro tot aan de haven van Rotterdam. — Ik check of er Europese stopcontacten inzitten. — Dat valt op verzoek te regelen. Wil je er ook USB-poorten bij? — Daarna deel ik mijn twijfel over de houten gevel en het Hollandse klimaat — Geen zorgen, dat zijn aluminium platen die eruitzien als hout!

Daisy’s profielfoto laat een vastberaden blik zien. Dit is niet zomaar een deal. Dit huisje is het begin van het paradijs. Deze droom wordt werkelijkheid voor maar drieduizend dollar en wat extra’s. Ik hoef alleen nog even de offerte te accepteren.

Een nieuw bericht komt binnen: Voor de verwarming en de elektra moeten we ook twee engineers meesturen. Ze kunnen slapen in de containerwoning. Hou wel rekening met de kosten voor hun vliegtickets en een salaris van 100 dollar per persoon per dag.

Op Google Maps speur ik alvast naar een plekje voor mijn nieuwe huis, totdat mijn telefoon trilt. Een nieuw bericht: Mijn werkdag is bijna afgelopen, in de bijlage vind je de offerte. Ik ben uitgegaan van 5 woningen. Dat is wat wij minimaal leveren. Ik schrijf dat ik er nog even een nachtje over ga slapen. Daarna sleep ik de hele conversatie naar de prullenbak.

Morgen ga ik doen alsof ik interesse heb in een groot springkasteel.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Op dit moment Een Goede Nachtrust van Peter Buurman

Wat luister ik?

Janelle Monáe, Fresku, Seu Jorge, BTS, Chet Baker, Eefje de Visser

Quote

"Ik weet ook niet hoe de mens precies werkt, maar ik denk dat we er meer mee kunnen." - Etgar Keret