Nieuwste onderwerp

Verona (4)

Gearmd lopen ze door het historische stadscentrum, de oudere man met de jongere vrouw, hoewel hij vooral degene is die haar in balans houdt. De straatjes zijn smal en overal boven hen hangen balkonnetjes. Op zo’n soort balkon had Julia gestaan, naïef en verliefd en oh zo mooi. Niet veel later zou ze trouwen met haar grote geliefde. Nog wat later waren ze allebei dood.

 Alles aan Angela is springlevend. De blos op haar wangen ondanks de frisse avondlucht, het geluidje dat ze maakt als ze over een losse straatsteen struikelt, haar lippen, uitgedroogd van de wijn en de kou, die ze steeds weer bevochtigt met haar tong.

‘Wat is het toch een prachtige stad,’ zegt Mark terwijl hij naar haar mond blijft kijken. ‘Schitterend, vind je niet?’

‘Geweldig,’ zegt Angela, een beetje afwezig. De buitenlucht heeft haar roes wat afgezwakt. Ze is moe en daardoor klunzig, soms leunt ze tegen Marks schouder om zichzelf overeind te houden. Mark voelt zijn hartslag door zijn hele lichaam bonken.

Het is gênant om toe te geven, maar het is al even geleden dat een vrouw zich tegen hem aan gevleid heeft. Zeker zo’n mooi exemplaar als Angela. Ja, zijn ex was ook een schoonheid, maar tegen het einde klaagde ze vooral dat hij lomp was en ruw. Toen werd er nog maar weinig gevleid.

‘Hier, mop, daar is het hotel al. Zie je dat? Je kan zo lekker je nest in.’

‘Hmm.’ Angela zucht op een manier waar Mark kippenvel van krijgt. ‘Dat klinkt goed.’

Hun bed & breakfast bevindt zich in een smal gebouw, verstopt tussen een koffiebar aan de ene kant en een lederwarenwinkel aan de andere. Vanuit het raam ziet Mark dat het licht in de lobby uit is, al het personeel gaat om elf uur naar huis en de gasten slapen waarschijnlijk al. Hij zoekt in zijn broekzak naar zijn sleutel en raakt daarbij Angela’s heup aan en een stukje van haar billen. Het gaat min of meer per ongeluk. Ze zet geen stap van hem af, zoals hij verwacht had, en er komt ook geen verontwaardigd ‘ahem’ als reactie. Zou ze het niet gevoeld hebben? Dat lijkt hem sterk. Misschien vond ze het niet onprettig, of zelfs fijn.

Mark opent de deur. ‘Dames eerst,’ zegt hij. Angela loopt voor hem uit de trap op naar de kamers. Verbeeldt hij het zich nou, of zwaait ze meer met haar heupen dan normaal? Ze loopt hem te plagen. Uit te dagen. Hij weet het bijna zeker.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

(Momenteel) Knielen op een bed violen - Jan Siebelink

Wat luister ik?

Van alles, maar vooral The Beatles

Wat kijk ik?

The Godfather & Midnight in Paris

Quote

"A word after a word after a word is power" - Margaret Atwood