Nieuwste onderwerp

Moustache (3/4)

Er breekt een nieuwe fase aan. Ik wil geloven dat het net als dik zijn is. Vanaf het moment dat je je eigen gebrek wegspeelt met je fantastische aanwezigheid in gezelschap, denkt niemand meer aan je vetpens, of in mijn geval, aan het beest op mijn bovenlip.

Ik word negentien en ga studeren op een toneelschool in België. De andere studentes lopen danwel alle dagen op hakken en in kleding die voor hen gemaakt lijkt, danwel in een samenraapsel van kleding uit de uitverkoopbak van de kringloop. Groepsfoto’s lijken steevast een stilbeeld uit een moderne versie van Oliver Twist: rijke fabriekseigenaren en sloebers in lompen dwars door elkaar. Hoewel je dat niet op de foto’s kan zien, ruikt het er ook naar. Zweet van huidige en vorige trui-eigenaren naast dure parfums. Ik probeerde me te verhouden ten midden van dit alles, maar op al die klassenfoto’s sta ik er als een soort onderwijsassistent tussen. Als iemand die de uitnodiging niet goed heeft gelezen en de dresscode niet doorgekregen heeft.

Door al die groepsfoto’s realiseer ik me dat er minder licht op mijn bovenlip valt als ik mijn hoofd een stukje voorover kantel en mijn kin een beetje intrek. Soms pakt dat dan weer op een andere manier slecht uit. Dan lichten mijn ogen rood op en lijk ik bezeten door iets kwaadaardigs. Anderzijds heb ik dan ook mijn eigen herkenbare kenmerk op de foto.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Etgar Keret, Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, The Neverending Story, Chicken run.

Wat schreef ik?

The Ballet of Service (documentaire, 2020). Traag naar de Hemel (documentaire, 2019). Anita's Roedel (documentaire, 2018). Onderbeds (korte film, 2015). Weekend Warriors (korte film, 2015).

Quote

'With everything I create I try to make people fall in love with humankind a bit more.' (Etgar Keret)