Nieuwste onderwerp

Aquariumananas

Mevrouw Glenda had op de facebookgroep Gratis af te halen in Amsterdam het aquarium van haar vis zaliger plus volledige inrichting en voer neergezet. Op te halen voor negentien uur, anders flikkerde ze het allemaal bij het grofvuil. De inrichting van het aquarium bestond naast grind uit een Spongebob Squarepants Ananas en het paaseilandstandbeeldvormige huis waar zijn vriendje Octo in woont.

Binnen een uur waren er vijftien hongerige afnemers. Iedere nieuwe huismoeder die een reactie plaatste, leek er een nog penibelere  situatie op na te houden dan de vorige.

De eerste reactie was ‘Leuk, zou perfect zijn voor het vissie van mijn dochter!’.
Daarna kwam de bejaarde, alleenstaande maar vrijgezellige, knipoog!, dame die beweerde een vissenkoppel met een extreem hoog libido te hebben, waardoor haar aquarium opeens veel te klein was.
Direct daarna een bijstandsmoeder die al maandenlang vijf cent apart legde om voor een goudvis voor haar kinderen te sparen. Ze had nu één euro vijftig bij elkaar voor de vis. Nu de inboedel voor het beestje nog.
Daarna een mevrouw van een (niet bestaande) vluchtelingenorganisatie die graag het asielzoekerscentrum eindelijk een stukje broodnodig entertainment wilde geven.  Ze had blijkbaar het idee dat wij zouden geloven dat er vluchtelingenorganisaties waren die dachten dat getraumatiseerde oorlogsslachtoffers zitten te wachten op een paar knaloranje dieren met een geheugen van twee seconde.
Vervolgens een mevrouw die het graag wilde ‘voor t zontje van een friendin’. Internettaal voor: ik wil het stiekem zelf maar ik durf het niet te zeggen. Moeder en zoon leefden zogezegd al een paar maanden in een kartonnen doos, en hun vis in een plastic zak ernaast.

De geïnteresseerden bevochten elkaar alsof ze totaal vergeten waren dat de reden van dit smakelijke koopje een overleden dier was. Een dier met een naam, oogjes die de wereld in hadden gekeken en een lievelingssoort vissenvlokken.  Totaal voorbijgaand aan het feit dat het hier om de volledige inboedel van dit overleden dier ging. Je zet toch ook niet het huis van je oma inclusief meubels, ondergoed, fotoalbums en koelkastinhoud op facebook of marktplaats? En als iemand dat al doet en je wil de hele zooi verschrikkelijk graag hebben, dan verzin je toch niet een goede vriendin in een kartonnen doos met ondergoed van kranten en een familieloos bestaan waardoor ze graag de albums van iemand anders graag zou overnemen?

Ik reageerde met één woord onder dit hele circus.

Gecondoleerd.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Etgar Keret, Augusten Burroughs, Dimitri Verhulst, gebruiksaanwijzingen, veiligheidsvoorschriften

Wat vind ik?

Een dobbelsteen in de blubber naast de tramrails. Een puntenslijper met twee ingangen naast mijn voordeur. Een baboesjkapoppetje in mijn brievenbus.

Wat kijk ik?

Man and chicken, Mary and Max, The Neverending Story, Chicken run.

Wat schreef ik?

The Ballet of Service (documentaire, 2020). Traag naar de Hemel (documentaire, 2019). Anita's Roedel (documentaire, 2018). Onderbeds (korte film, 2015). Weekend Warriors (korte film, 2015).

Quote

'With everything I create I try to make people fall in love with humankind a bit more.' (Etgar Keret)