Nieuwste onderwerp

Quizvraag

 

Quizmaster: Hoe voelt u zich?

Kandidaat: Het gaat wel, een beetje zenuwachtig. Ik ben erg gevoelig voor de spanningsopbouw die zo kenmerkend is voor uw quizprogramma. In de eerste rondes had ik last van buikpijn, maar dat is nu wel weg. Ik ben alleen bang dat het weer terugkomt als u nog lang wacht met de vraag.

Quizmaster: Maar meneer, ik heb de vraag al gesteld.

Kandidaat: Wat?

Quizmaster: De vraag!

Kandidaat: Heh, maar…?

Quizmaster: De vraag voor één miljoen euro luidt: hoe voelt u zich?

Kandidaat: …

Quizmaster: Ja, dat is een makkelijke, hè. U mazzelt! Voor hetzelfde geld – snapt u ‘m: geld? – hadden we u iets kunnen vragen over de darmflora van de Canadese bever. 

Kandidaat: Ja, dat had ook gekund.

Quizmaster: Ja.

Kandidaat: Hoe ik me voel…

Quizmaster: Inderdaad. Hoe ú zich voelt!

Kandidaat: Uit welke antwoorden kan ik kiezen?

Quizmaster: Geen antwoorden, meneer. Als vaste kijker zou u toch moeten weten dat de finalevraag altijd een open vraag is!

Kandidaat: Dat is waar ook. Even denken, hoor. Ik voel me goed.

Quizmaster: ‘Goed’ zegt u? Laat me u vast vertellen dat dat niet het antwoord is waarnaar we op zoek zijn.

Kandidaat: Dan misschien: niet goed?

Quizmaster: Ook dat is niet het juiste antwoord.

Kandidaat: Verdorie. Dan ga ik toch voor mijn eerste ingeving.

Quizmaster: En die luidt?

Kandidaat: Het gaat wel, een beetje zenuwachtig.

Quizmaster: Dat zei u eerder ook al en toen was het ook niet het juiste antwoord.

Kandidaat: Nou, uhm… Ik vind het wel een lastige vraag. Is het misschien nog mogelijk dat u me iets vraagt over bevers?

Quizmaster: Nee, nee, nee. Zo werkt het niet!

Kandidaat: Wat jammer. Ik kan echt niks met deze vraag.

Quizmaster: Echt niet? Geen flauw idee?

Kandidaat: Nee, echt niet. Mijn hulplijnen zijn ook allemaal op, of niet?

Quizmaster: Die zijn op, ja. U staat er nu helemaal alleen voor.

Kandidaat: Wat een pech zeg. Ik zou nu zo graag mijn moeder bellen. Die zou het antwoord zeker hebben geweten.

Quizmaster: Ach, moeders…

Kandidaat: Hoe ik me voel… Bedoelt u dan op dit moment of meer algemeen. Hoe ik me, zeg, de afgelopen drie weken heb gevoeld?

Quizmaster: Meneer, het spijt me, maar ik kan echt niks zeggen. Ik heb u al meer geholpen dan volgens de regels van het programma is toegestaan. Als ik het nog een keer doe, zetten ze me op straat en staat er volgende week een andere donkerblonde, goedlachse veertiger op mijn plaats.

Kandidaat: Dat willen we ook niet.

Quizmaster: Zeker niet, nee.

Kandidaat: Ik denk er veel te moeilijk over, geloof ik. Misschien moet ik gewoon mijn gevoel volgen.

Quizmaster: Nou, wat zegt uw gevoel?

Kandidaat: Oké, nou… Ik heb dus al een tijdje het gevoel dat ik aan de rand van mijn eigen leven sta. In de coulissen, zeg maar. Daar sta ik een beetje op een panfluit te spelen, terwijl op het podium allerlei spectaculaire dingen te zien zijn. Maar ik doe er niet aan mee. Ik sta alleen maar te blazen op die stukjes bamboe. En denk maar niet dat me dat lukt. Ik blaas zo hard dat mijn wangen er pijn van doen en toch krijg ik er nauwelijks geluid uit.

Quizmaster: Is dat uw definitieve antwoord?

Kandidaat: Tja, ja, beter kan ik het niet beschrijven.

Quizmaster: Dan vullen we dat in.

Kandidaat: …

Quizmaster: …

Kandidaat: …

Quizmaster: Helaas! Dat was niet het juiste antwoord! Ik moet u teleurstellen, u heeft geen miljoen gewonnen!

Kandidaat: Ach, ja. Ik had het kunnen weten.

Quizmaster: Maar u wist het niet.

Kandidaat: Nee, blijkbaar niet.

Quizmaster: Nee.

Kandidaat: Maar, wat had het dan moeten zijn, als ik vragen mag?

Quizmaster: Dat vertellen we u zometeen. Eerst gaan we gauw naar het Rad van Fortuin. Daar staat Chantalle al de hele avond op ons te wachten. Wat ziet ze er weer prachtig uit, hè, helemaal op haar paasbest. Chantalle, vertel ons eens wat het rad vanavond voor ons in petto heeft!

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Clarice Lispector, Maarten van der Graaff, Ali Smith, Olga Tokarczuk

Wat luister ik?

Julia Jacklin, MUNA, Big Thief, Rina Sawayama

Wat kijk ik?

Midsommar, My Favorite Shapes by Julio Torres, videoclips

Quote

'I want to swim to the bottom of myself and find the weirdest most special and pure shit that I can offer' - Aaron Maine