Nieuwste onderwerp

On-Amerikaans

 

You’re jealous because I know I’m beautiful, you’re not. You’re jealous. You are just like a rat jumping around the corner looking for a food! Very jealous. – Maritess Trosper

 

Lieve Lucy,

Je moet me helpen, please. Ik weet echt niet meer wat ik moet! De laatste tijd hebben mijn vriendinnen geen aandacht meer voor me. Ze willen niet meer met me afspreken en op school ontlopen ze me. Ze appen me niet meer. Ze sturen me geen foto’s meer of lieve emoticons. Als ik ze bel, nemen ze vaak niet eens op. Wanneer ze dat wel doen, hoor ik in hun stemmen dat ze niet echt luisteren. Dat ze ondertussen met iets anders bezig zijn, hun schoolwerk of hun nagels of zo.

Ik snap er niets van. Ik was jarenlang het populairste meisje van school. Ik was de queen bee, de alfa. Jongens en meisjes stonden in de rij om vrienden met me te worden. Niet alleen omdat ik populair en knap ben en altijd mooie kleren draag, maar ook omdat ik een vlotte babbel heb. Ik maak zoveel mee. Ik heb zoveel te vertellen. En als ik even niks over mezelf te vertellen heb, dan wel over iemand anders. De hele school weet dat er in mijn roze broodtrommeltje altijd wel een sappige roddel zit. Maar nu zien ze me niet meer staan. Van de ene op de andere dag word ik behandeld als een stuk schroot. Het lijkt wel alsof ik onzichtbaar ben. So awful! Het is gewoon on-Amerikaans, Lucy, het gaat tegen alles in wat de Founding Fathers in gedachten hadden toen ze dit prachtige land uit een hoop modder trokken. Een meisje zoals ik, een knap en geliefd meisje, verdient aandacht. Niet dit verschrikkelijk dorre bestaan.

Wat moet ik doen? Wat moet ik doen om hun aandacht weer te krijgen? Ik heb alles al geprobeerd! Ik ben een keer in mijn bikini naar school gekomen. Ik heb met de coach van het voetbalteam gezoend en daarna met zijn zoon (een echte nerd). Ik heb mijn huiswerk in de fik gezet. Ik heb ingebroken in het kantoor van de directeur en een racistische leus door de intercom geschreeuwd. Ik heb naaktfoto’s op internet gezet en daarna een filmpje waarin ik onze hond Twinkles Jr. in het zwembad verdrink en ook een filmpje waarin ik mezelf van kant probeer te maken met een pillencocktail. Het heeft allemaal niks uitgehaald. Mijn vriendinnen zien me nog steeds niet staan. In tegendeel, ze lijken nog harder hun best te doen om me te mijden. Kun jij me alsjealsjeblieft redden, Lucy?

xx een steenbok in despair

« terug naar blog

2 responses to “On-Amerikaans”

  1. smoretraiolit

    I got good info from your blog

Reageer

Wat lees ik?

Clarice Lispector, Maarten van der Graaff, Ali Smith, Olga Tokarczuk

Wat luister ik?

Julia Jacklin, MUNA, Big Thief, Rina Sawayama

Wat kijk ik?

Midsommar, My Favorite Shapes by Julio Torres, videoclips

Quote

'I want to swim to the bottom of myself and find the weirdest most special and pure shit that I can offer' - Aaron Maine