Nieuwste onderwerp

Lichaam (III)

 

Mijn lichaam in een spookhuis met echte mensen in plaats van koud, levenloos plastic.

‘De deur is open,’ zegt een stem. Hij klinkt bekend. Het is dezelfde, demonische stem die het woord doet voor oplichters in misdaadprogramma’s en die mij in die hoedanigheid nachtenlang uit mijn slaap heeft gehouden.

Ik leg mijn klamme handen tegen de deur en duw. De scharnieren kreunen. De deur geeft mee, gaat net iets verder open dan met de kracht waarmee ik hem heb weggeduwd mogelijk lijkt. Ik loop naar binnen. Voorzichtig, muizenstappen. Ik schuifel voorbij de deurpost. Daarachter ligt een donkere ruimte met een vloer die ik niet kan zien, maar waarop ik vooralsnog blijf staan. Ergens boven mij brandt een kaars. Hij werpt zuinig licht de kamer in. Op de achtergrond geen griezelmuziek, alleen stilte.

‘Waar ben je?’ fluister ik.

‘Hier,’ antwoordt de stem.

Ik draai me om en zet een stap in de richting van de stem. Hoogmoedig door het gegeven dat mijn kwelgeest mijn vragen beleefd beantwoordt, herhaal ik wat hij zegt en plak ik er een vraagteken achter: ‘hier?’

‘Hier.’

We wisselen het woord nog een paar keer uit. Hier. Ik proef de letters in mijn mond en volg de stem. Ondertussen geven de contouren van de ruimte zich prijs, langzaam en met de gêne van een maagd die zich voor het eerst onder toezien van een geliefde ontkleedt.

‘Hier?’

‘Hier,’ zegt de demon voor het laatst. Ik kijk naar beneden. Voor mij, op de grond, ligt een kist. Daar lijkt de stem in te zitten. Ik haal diep adem, zak door mijn knieën en tast in het donker naar een handvat of een slot. Voordat ik een van beide kan vinden, opent de kist uit zichzelf. Ik tuur over de rand en ja, natuurlijk, jezus christus, in de kist ligt een fucking poedelnaakte vampierenhunk waar Robert Pattinson en Ian Somerhalder nog een puntje aan kunnen zuigen. Duister als de nacht met een lekker baardje. Precies mijn type.

Hij opent zijn donkere ogen en zegt: ‘Hey, alles lekker?’

Ik zeg niks. Ik sla mijn armen om mijn middel en begin zachtjes te janken. Wat de fuck moet ik hier nou weer mee?! Dit is toch een spookhuis. Ik wil bang zijn. Ik wil gillen. Ik wil me de stuipen op het lijf laten jagen en doodsangsten uitstaan en deze superlekkere vampire god neemt dat recht van me af.

Bang zijn is mijn recht.

Angst komt mij grondwettelijk toe.

Maar ik houd mijn mond en droog mijn tranen en als ik al mijn kleren heb uitgetrokken en ze in een nette stapel naast de kist heb gelegd, spreid ik mijn lichaam uit over dat van de vampier en laat ik me door hem in mijn kippennek bijten.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Clarice Lispector, Maarten van der Graaff, Ali Smith, Olga Tokarczuk

Wat luister ik?

Julia Jacklin, MUNA, Big Thief, Rina Sawayama

Wat kijk ik?

Midsommar, My Favorite Shapes by Julio Torres, videoclips

Quote

'I want to swim to the bottom of myself and find the weirdest most special and pure shit that I can offer' - Aaron Maine