Nieuwste onderwerp

Circlejerk

 

Five minutes into the circlejerk als Redouans rechterhand onaangekondigd stopt met rukken en Sjoerds piemel loslaat. Het stijve geslachtsdeel valt om en landt met een pets op Sjoerds buik. Sjoerd kijkt op. Hij ziet dat Redouan zijn arm naast zijn lijf heeft gelegd. Bang dat hij iets gemist heeft, laat hij vlug Vincents piemel los. De rest volgt. Een voor een vallen alle handen stil en worden alle piemels losgelaten.

De jongens kijken naar Redouan, die onafgebroken naar buiten staart en van wie ze verwachten dat hij nu iets zal zeggen.

SJOERD: is er iets?

Sjoerd kijkt beteuterd naar zijn kruis. Hij was nog lang niet dichtbij, maar hij genoot van de aanraking, het op- en neergaan van Redouans hand. Het was een mechanische beweging, een aangenaam mechanische beweging.

REDOUAN: een eekhoorn.

De jongens wachten. Maar meer komt er niet. Redouan blijft naar buiten kijken. Zijn geslacht is inmiddels slap. Het heeft zich tegen zijn bovenbeen opgerold als een haarloos dier dat zich voorbereidt op een strenge winternacht.

MINGUS: een eekhoorn?

REDOUAN: ja, buiten, een eekhoorn. Hij klom in die boom daar.

Redouan wijst. De jongens kijken naar buiten. Ze knijpen hun voorhoofd samen en zoeken naar een kleine beweging in de takken.

VINCENT: ik zie niks.

REDOUAN: hij is al weg.

SJOERD: dus we kunnen weer verder?

VINCENT: graag. Ik kwam al best een beetje dichtbij.

MINGUS: oja?

VINCENT: ja.

MINGUS: ik niet.

VINCENT: oh sorry, ik ben het niet gewend dit te doen met een andere piemel te doen dan mijn eigen.

MINGUS: een grotere dan je eigen bedoel je zeker?

Vincent doet alsof hij lacht. Mingus’ piemel is inderdaad drie keer zo groot als de zijne, maar hij, en eigenlijk de andere drie ook, hadden gehoopt dat dit onbenoemd zou blijven, dat de lengte en breedte en kleur en bouw van hun piemels geen rol meer zou spelen zodra ze allemaal naakt waren en niet op hun gemak. Het is allemaal toch al vreemd genoeg.

Het is nog even stil.

SJOERD: Redouan?

REDOUAN: ja?

SJOERD: kunnen we verder?

Redouan kijkt de jongens beurtelings aan. In zijn blik ligt iets zoekends.

REDOUAN: nou, (hij aarzelt) ik denk dus steeds dat er een drone door de straat vliegt en dat die hier voor het raam stopt en dan filmt wat wij aan het doen zijn.

VINCENT: dat dacht ik vroeger ook wel eens, dat een insect dat op de muur zat eigenlijk een op afstand bestuurbare camera was die mij wilde vastleggen terwijl ik lag te rukken.

MINGUS: aftrekken is niet iets gênant. Het is heel natuurlijk.

VINCENT: natuurlijk. Maar als andere mensen het zien, is het wel gênant.

MINGUS: iedereen masturbeert.

Hij vouwt zijn hand om zijn eikel en begint zichzelf af te trekken alsof hij wil laten zien dat hij het ook doet.

MINGUS: en bovendien, wie zou ons in godsnaam willen filmen?

VINCENT: iemand die een hekel aan een van ons heeft. Misschien iemand die door een van ons is gepest of gedumpt?

SJOERD: zet het uit je hoofd, Redouan.

REDOUAN: lukt me niet.

Hij schudt met zijn hoofd.

Sjoerd kijkt naar Redouan. Hij vindt Redouan mooi. Hij wil dat Redouan zijn piemel weer oppakt en doorgaat waar hij mee bezig was en dat Mingus en Vincent dan zien hoe fijn zij het met z’n twee hebben en dat ze dan vertrekken en dat Redouan en hij dan samen nog veel meer andere dingen met elkaar uitproberen die ze nog nooit hebben gedaan met een andere man, maar die vast heel fijn zijn.

REDOUAN: ik voel me gewoon niet zo op mijn gemak.

REDOUAN: geloof ik.

REDOUAN: waarom doen we dit eigenlijk?

REDOUAN: ik bedoel ik vind het niet zo fijn.

SJOERD: oh? Moet ik een andere techniek proberen?

REDOUAN: nee, ik bedoel het meer algemeen.

MINGUS: ik ook niet zo.

MINGUS: no offense, maar ik kan dit zelf toch beter. Me klaar rukken enzo. Dat we het bij elkaar doen schiet geloof ik niet echt op. Behalve voor Vincent, die had net al bijna over mijn hand gespoten.

VINCENT: valt wel mee hoor.

Hij lacht.

REDOUAN: wat Mingus zegt ja.

De jongens kijken de cirkel rond. Vier onaangeroerde piemels, acht werkeloze handen. Een enkeling legt in een reflex zijn hand op zijn kruis.

MINGUS: zullen we maar stoppen dan?

REDOUAN: ja, laten we stoppen.

Redouan verbreekt de cirkel. Hij staat op, loopt naar de andere kant van de kamer en hurkt neer bij zijn kleren die in een hoopje op de vloer liggen. Sjoerd kijkt naar een moedervlek op Redouans rug. Dan voelt hij plots een tik tegen zijn benen. Hij schrikt op en kijkt recht in de hoopvolle ogen van Vincent.

VINCENT: wij kunnen nog wel even doorgaan, toch?

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Clarice Lispector, Maarten van der Graaff, Ali Smith, Olga Tokarczuk

Wat luister ik?

Julia Jacklin, MUNA, Big Thief, Rina Sawayama

Wat kijk ik?

Midsommar, My Favorite Shapes by Julio Torres, videoclips

Quote

'I want to swim to the bottom of myself and find the weirdest most special and pure shit that I can offer' - Aaron Maine