Nieuwste onderwerp

SMS

 

00:58: hey mama. sorry als mijn smsje je wakker heeft gemaakt. het is al laat ik weet het en ik weet dat je slecht slaapt de laatste tijd. hoe lang het duurt voordat je wegzakt en hoe weinig er dan voor nodig is om je weer te wekken. het oplichten van de telefoon aan de andere kant van de kamer is al genoeg. je bent vast bezorgd omdat ik je zo laat nog schrijf. maar maak je geen zorgen mama. niks aan de hand. niks ernstigs.

01:00: ik heb weer een beetje last van woorden. dat zei je vroeger als ik te veel babbelde weet je nog. er is nu alleen even niemand om te luisteren. mischa slaapt. mijn vrienden hangen aan de bar en zus zit in istanbul lees: nog dieper in de nacht dan wij. jij mama. wil jij luisteren?

01:04: laatst droomde ik dat al mijn tanden uitvielen mama.

01:07: het begon met een loszittende hoektand. zo’n spitse weet je wel. ik friemelde eraan. toen viel hij uit hij landde in de palm van mijn hand. meteen daarna liet de rest ook los. niet alleen de tanden maar ook het tandvlees mijn hele gebit alles in een keer alsof het opeens geen zin meer had om nog langer deel uit te maken van mij. zoals opa zijn hele gebit eruit kon schuiven en zo grappig als dat toen was zo verdrietig was het nu want in mijn droom was ik niet oud en ziek. ik was jong en gezond. ik moest nog een heel leven maar dan wel zonder tanden. dat besef was verschrikkelijker dan het verlies van de tanden. nu ik erover nadenk kwam dat besef extreem snel. het kwam in een keer aan zoveel harder en sneller dan bijvoorbeeld het besef dat opa dood was of johannes. daarbij duurde het veel langer voordat het echt doordrong.

01:09: maar dit was een droom zul je zeggen en je hebt ook gelijk. het was maar een droom.

01:10: toen ik mischa erover vertelde zei ze dat de droom betekende dat mijn zelfvertrouwen laag was en opgepept diende te worden. ze kent de betekenis van een aantal veelvoorkomende dromen. dat past precies in het beeld dat je van haar hebt mama het beeld van een zweverig meisje. zweverige wietrokende mischa uit utrecht. mijn mystieke mannetje mischa.

01:11: ik sms je natuurlijk niet vanwege die droom. dit was een aanloop een aftastende teen in het warme badwater. nu komt de rest van het lichaam.

01:18: wat het is is dat ik mij sinds vanmiddag opeens heel jong voel. ik kijk in de spiegel en ik zie een kind. je denkt vast dat dat ik daar blij om ben omdat ik de laatste tijd klaag dat ik zo oud aan het worden ben vijfentwintig al. maar dat is het nou juist. het is een onnatuurlijk gevoel. een slecht gevoel. het maakt niet dat ik me aantrekkelijker of fitter voel maar juist leger. leeg en onwetend. ik ben groen als het gras dat in de tuin van ons oude huis op de fretstraat groeide. hoe hielden papa en jij dat grasveldje eigenlijk zo groen jullie hebben toch helemaal geen groene vingers en ik heb ook nooit een tuinman gezien. het was zeker geluk was het geluk?

01:18: tussen haakjes dat mag je me later vertellen.

01:19: ik zal proberen het gevoel wat beter te omschrijven.

01:25: het voelt alsof de afgelopen jaren niet hebben geteld. dat ze nergens goed voor zijn geweest. de universiteit op mezelf wonen relatiebreuk nieuw-zeeland nieuwe relatie een echte baan. is dat allemaal wel echt gebeurd? was het niet een droom? een hele lange en realistische droom. het is een beetje als het einde van het negende seizoen van dallas. toen bleek dat het hele seizoen met daarin de dood van het geliefde personage bobby ewing een droom van diens vrouw pamela was. dit is precies zo. al zal jij vast zeggen van niet mama. jij bent zo werkelijkheidsverslaafd. daar heb ik altijd een hekel aan gehad. jij zal zeggen dat het allemaal echt was en dat je dat weet omdat je erbij was. natuurlijk. natuurlijk is het allemaal echt gebeurd. maar het voelt verdomme niet zo. het kan niet meer zo zijn. het is niet gebeurd. dat spreken we nu af. de afgelopen jaren zijn niet gebeurd en ik ik ben weer jong. maar voor welke prijs?

01:27: wat ik wilde vertellen heeft meer met die droom te maken dan ik eerst dacht.

01:37: ik ben geloof ik beduveld mama. beduveld. ik kan het niet anders zeggen.

01:39: het komt door iets wat mischa gisteravond zei. ze zei iets dat heel veel pijn deed. ik heb erom gehuild maar het waren geen tranen van verdriet. het waren tranen van de waarheid en de pijn die de sadistische handlanger van de waarheid is. mischas woorden hebben me eerst gewassen maar nu ben ik droog en jong en beduveld.

01:40: mama beloof dat je niet zegt dat het haar schuld is want dat is het niet.

01:41: ik ben zo verschrikkelijk jong ik heb nog nooit geleefd. alle twijfel over een eventueel eerder leven is met mischas opmerking weggespoeld. dit is het eerste lichaam dat ik draag. het allereerste. jij wist het. jij wist het al vanaf het begin.

01:43: ik kan je dus niet vertellen wat mischa zei. het was de waarheid daarom.

01:50: dit is het laatste smsje. ik geloof dat het nu wel van mijn borst is allemaal. ik ga proberen te slapen. wil je morgenvroeg alsjeblieft mijn berichten verwijderen. ik wil niet dat papa ze per ongeluk ziet en zich zorgen maakt over mijn mentale gezondheid. welterusten mama.

 

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Clarice Lispector, Maarten van der Graaff, Ali Smith, Olga Tokarczuk

Wat luister ik?

Julia Jacklin, MUNA, Big Thief, Rina Sawayama

Wat kijk ik?

Midsommar, My Favorite Shapes by Julio Torres, videoclips

Quote

'I want to swim to the bottom of myself and find the weirdest most special and pure shit that I can offer' - Aaron Maine