Nieuwste onderwerp

Timing

 

Het scherm van Jelle’s telefoon licht op en toont de naam ‘Carthagus’. We kijken even samen naar de telefoon, zwijgen. Dan neemt hij op. Hij mompelt iets, stopt zijn sigaretten (gauloises rood) in zijn broekzak en beent het café uit. Nog een vluchtige glimlach voor mij. Dankjewel. Ik glimlach terug en blijf dan alleen achter in het dranklokaal. Ik kijk om me heen en peuter wat aan mijn meest recente piercing, een gouden ring ergens.

Dit is de zomer van 2020. Ze voorspellen dat die nog heter wordt dan die van 2019. En het lijkt erop dat ze – wie ze ook mogen zijn – gelijk krijgen, want het is eind juni en nu al snik- en snikheet. Zo heet zelfs dat de terrassen in de stad leeg zijn en de cafés met de meeste aircokracht vol en dus, door al die menselijke aanwezigheid, weer warm. Dat geldt ook voor het café waar ik nu in zit. Het zweet druipt langs mijn neus omlaag. Ik wilde eigenlijk helemaal niet naar het centrum. Of niet per se. Veel liever was ik thuisgebleven om een boek te lezen in de hangmat of met een draaiende ventilator voor mijn neus een documentaire te kijken over de slavenarbeid die bij de productie van spotgoedkope tomatenpuree komt kijken. Maar we hadden iets te vieren, vond Jelle. Ik heb vanmiddag mijn allerlaatste verhaal voor ABCyourself geüpload. Daar moest op gedronken worden. Dat was ik met hem eens.

Ik kijk naar buiten.

Jelle staat in de portiek, zijn telefoon tegen zijn oor en in zijn hand de sigaret (in fictie rookt de mens wat af). Ik kauw op mijn onderlip. In mijn hoofd ontvouwt zich een scène: de eerste keer dat Jelle bij me thuis was. We hadden daarvoor een tijdje gepraat op een app. Genoeg gepraat, vond Jelle waarschijnlijk, want toen ik hem binnenliet, stortte hij zich meteen op mij. Ik vond dat helemaal niet erg. Ik vond dat geweldig. Nu stel ik me voor dat hij me die avond op de rand van het balkon had getild en me eroverheen had geduwd, een beetje zoals Lady Gaga’s personage in de videoclip van Paparazzi overkomt. Zou ik tijdens het vallen genoeg tijd hebben om een artistieke pose aan te nemen?

‘Beet,’ zegt Jelle als hij weer binnen is.

Ik kijk naar hem op. Hij is steeds net een stukje groter dan in mijn verbeelding.

‘Carthagus?’ vraag ik.

Hij knikt.

‘Hoe laat?’

‘Over een half uur, dus drink je drankje maar snel op. Hij komt naar jouw huis en hij heeft er zin in. Hij wilde eigenlijk nog eerder komen.’

‘Nou, oké,’ zeg ik. Ik denk: ik ben een laaghangende vrucht die haast van rijpheid uit elkaar spat en dat weet Carthagus ook.

‘Kun je eindelijk die multiplayer modus proberen, hè,’ zegt Jelle. Hij komt naast me zitten en legt zijn arm op mijn bovenbeen.

Ik kijk hem aan.

‘Ik plaag je maar.’

Hij neemt een slok van zijn cocktail. Ik volg zijn voorbeeld. Ik zet mijn glas tegen mijn lippen en neem een flinke teug. Ik voel hoe de alcohol door mijn lichaam trekt en zich in mijn maag roert met de spanning die ik nog steeds voel bij ieder nieuw en onbekend seksueel avontuur.

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Clarice Lispector, Maarten van der Graaff, Ali Smith, Olga Tokarczuk

Wat luister ik?

Julia Jacklin, MUNA, Big Thief, Rina Sawayama

Wat kijk ik?

Midsommar, My Favorite Shapes by Julio Torres, videoclips

Quote

'I want to swim to the bottom of myself and find the weirdest most special and pure shit that I can offer' - Aaron Maine