Nieuwste onderwerp

Empowering

 

1. Het is waanzinnig empowering om een slip te dragen. Het is waanzinnig empowering om een slip te dragen en verder niks, maar het is ook waanzinnig empowering om er een onder je kleren te dragen, waar niemand hem kan zien. Niemand weet met welke superkrachten je een café of bibliotheek binnenstapt. Alleen jij. Je bent stil en verlegen, maar stiekem ben je een dominant of dominatrix in een minuscuul stukje katoen.

Voordat ik slips droeg, keek ik nauwelijks naar mijn lichaam. Ik keek eigenlijk alleen naar mijn hoofd. En dan het liefst de hele dag. Met de rest leefde ik in een prettig stilzwijgen. Mijn lijf en ik woonden samen als echtgenoten waartussen de liefde grotendeels was opgebrand. Er was tolerantie en wederzijds respect, maar geen passie of vuur, geen vonk. Ergens in onze verbintenis waren we van elkaar vervreemd geraakt en uit praktische overwegingen hadden we besloten samen te blijven. Tot ik op een dag een slip aantrok. Sindsdien geldt: hoe minder stof, hoe meer mijn lichaam van mij is. Hoe bloter ik ben, hoe sterker ik me voel.

Ik stel me voor hoe het zou zijn om voor je te staan, slechts gehuld in een jockstrap of een string.

 

2. Het is waanzinnig empowering om zonder godsdienst te leven. Niet dat ik recht van spreken heb – ik ben nooit gelovig geweest. Nog niet één volle minuut heb ik geloofd dat er boven of onder of naast mij een almachtig wezen bestaat dat mij zal straffen wanneer ik me onbehoorlijk gedraag. Dus gedraag ik mij onbehoorlijk. Zoals de gelovige op zijn knieën gaat om te bidden, zo ga ik op mijn knieën om een man te pijpen. Ik neem zijn pik in mijn mond en voel hoe een bovenmenselijke kracht zich meester van mij maakt.

 

– wacht even. Ik wil graag vertellen wat mij nog meer empowert, maar eerst moet ik wat vragen deze lege ruimte inzingen:

Is empowerment egoïstisch?

Is empowerment onsympathiek?

Is empowerment een modeverschijnsel?

Is empowerment oneerlijk verdeeld over de aarde?

Is empowerment zuinig en recyclebaar. Is het een hernieuwbare energiebron?

Is er wel empowerment in de toekomst? Is er empowerment op de plekken waar ik heenga: veertig jaar lang veertig uur per week werken en dan de verkruimeling, de massagestoel, de waanzinnige, askleurige cloud?

 

3. Jij zegt dat ik een egoïst ben. Ik ben een egoïst, omdat ik een heel mooi huis voor mezelf heb gebouwd, een huis dat van alle gemakken is voorzien (denk: sportschool, bubbelbad, sauna), maar geen ramen en deuren heeft. In dat huis staat een bureau waaraan ik op deze aanstellerige, zelfverheerlijkende toon over mezelf zit te schrijven. Ondertussen gaat de wereld buiten op wel drieduizend verschillende manieren ten onder. Mensen verhongeren in de vrieskou of verzengende hitte, worden onderdrukt, werken zichzelf de dood in en hebben in hun hele levensloop niet één keer de mogelijkheid om zoals ik in mijn lieve, kleine Nederland, hun lichamen tot wapens te slijpen en van empowerment te proeven.

Jij zegt dat ik een egoïst ben, maar omdat ik egoïstisch ben, kan het me natuurlijk geen ene moer schelen wat jij vindt. Ik sluit mijn ogen en zing liedjes voor de muren, het bubbelbad, de vaas in de hal en de bloem die erin zit te verwelken. Zing je mee?

 

4. Het is waanzinnig empowering om mijn telefoon weg te leggen, wetende dat jij op mijn berichten zit te wachten. Tevergeefs. Vandaag stuur ik niks. Je moet het doen met onze eerdere, goddeloze gesprekken en die ene foto van mij in mijn slip.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Clarice Lispector, Maarten van der Graaff, Ali Smith, Olga Tokarczuk

Wat luister ik?

Julia Jacklin, MUNA, Big Thief, Rina Sawayama

Wat kijk ik?

Midsommar, My Favorite Shapes by Julio Torres, videoclips

Quote

'I want to swim to the bottom of myself and find the weirdest most special and pure shit that I can offer' - Aaron Maine