Nieuwste onderwerp

Sollicitatie

‘Welkom! Kon je het een beetje makkelijk vinden?’

‘Jawel, hoor. Met een gedeelde locatie lukt het altijd wel.’

‘Mooi. Ga vooral zitten. Wil je iets te drinken? Ik heb koffie, thee, en anders-’

‘Mag ik een biertje?’

‘Eh, natuurlijk, als jij dat wil. Dat hebben we volgens mij nog wel, eens zien… yes. Doe eens gek, ik neem er zelf ook een. Proost!’

‘Proost.’

‘Dus… laten we even naar je eerdere ervaring kijken. Aangezien je geen cv had gestuurd, kun je me daar nu wat over vertellen?’

‘Wat bedoel je? Statistieken ofzo?’

‘Bijvoorbeeld. Wat je zelf kwijt wilt!’

‘Best apart om naar te vragen, maar goed. Ik denk iets rond de vijftig? Ik weet het niet precies.’

‘Oké, staat genoteerd.’

‘Waarom schrijf je dit precies op?’

‘Gewoon, als geheugensteuntje. Wat zou je zeggen dat je slechtste eigenschap is?’

‘Pardon?’

‘Je weet wel, je zwakste punt?’

‘Ik zie niet helemaal in waarom dit relevant is.’

‘Dit is een best wel normale vraag om te stellen, hoor. Je hoeft trouwens geen sociaal wenselijk antwoord te geven. Ik vraag dit, omdat ik dit echt wil weten. Ik bedoel, waarom niet eerlijk zijn? We gaan hier een soort relatie aan, en dat bedoel ik niet romantisch, gewoon, zoals je met iedereen die je kent een bepaalde relatie hebt. En voor die relatie is het wel zo fijn dat je weet wat je aan elkaar hebt. We kunnen daar wat mij betreft het best vanaf het begin open over zijn. We hoeven ons niet te schamen. Bovendien, als we elkaar aankunnen op ons slechtst, kunnen we presteren op ons best.’

‘Mooi marketingpraatje. Nou, goed dan. Je zou kunnen zeggen dat ik last heb van bindingsangst.’

‘Oh ja?’

‘Ja. Of tenminste, dat zegt mijn psycholoog.’

‘Ah, je loopt bij een psycholoog. Interessant…’

‘Hoe bedoel je interessant?’

‘Niks, hoor. Alleen maar een pluspunt eigenlijk. Maar bindingsangst dus?’

‘Ja. Vorige sessie zei ze dat opeens. Blijkbaar ben ik bang voor intimiteit. En dan bedoel ik niet fysiek, want dat kan bijna niet in deze tijden. Emotionele intimiteit is veel enger. Er was een metafoor met een paardenbloem, maar ik weet niet meer precies hoe die werkte. Iets met anderen dichtbij laten komen en ze niet wegblazen. Ik denk dat ze daar wel een punt heeft. Daarna ging ze dat allemaal relateren aan de band met mijn ouders en mijn seksuele oriëntatie, wat me net iets te ver ging, maar-’

‘Oké. Juist. Gelukkig is dat allemaal niet relevant. Volgende punt. Ik kijk even hoor… Je personalia zien er goed uit. De cijfers zijn veelbelovend. Je bent je ervan bewust dat je je actief op zult moeten stellen?’

‘Eh, sorry, dat is niet echt mijn ding.’

‘Dat is spijtig om te horen. Een beetje een onaangename verrassing dit. Als ik zo brutaal mag zijn, waarom reageerde je dan op de vacature? We hadden de functie-eisen duidelijk gecommuniceerd, leek ons.’

‘Vacature? Functie-eisen? Wat is dit voor bullshit?’

‘Nou ja, vind je die toon nou echt gepast voor je potentiële nieuwe werkomgeving?’

‘Je bent niet goed bij je hoofd. Er is een reden dat ik niet op LinkedIn maar op Grindr zit op vrijdagavond. Weirdo. Ik ben weg.’

‘Dank je wel voor het langskomen. Je hoort van ons nadat we alle kandidaten gesproken hebben. Als je geen interesse meer hebt in de functie, laat je het ons dan weten?’

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Richard Siken, Maartje Smits, Paolo Giordano, Virginia Woolf

Wat luister ik?

Janelle Monáe, Lorde, Charli XCX

Quote

'I dream in my dream all the dreams of the other dreamers, And I become the other dreamers." - Walt Whitman