Nieuwste onderwerp

Jachtgebied (5)

Elie staat aan de rand van de vijver. Hij is groter dan ze had verwacht. Je zou een goede zwemmer moeten zijn om hem over te zwemmen. Afstanden op het water zijn vaak verraderlijk; je schat ze verkeerd in, te dichtbij. Of je schat in dat je eigen kunnen ver genoeg reikt.

‘Er zijn geen schaatsrijders,’ zegt Fons als hij naast haar staat. Zijn wandelstok zakt een stuk weg in de drassige grond. Om de punt wordt water in de bodem omhooggestuwd. Elie bukt en trekt met haar vinger een geul van de stok naar de vijver. Het water volgt de vrijgemaakte baan niet. Het is weg nog voor ze de verbinding met de vijver heeft aangelegd.
‘Misschien is er te weinig ruimte voor ze om te schaatsen,’ zegt Elie en wijst naar de lelies. Op sommige plekken drijven er genoeg om iemand te doen geloven dat er geen water onder zit. Je zou er een stap opzetten als de wereld nieuw voor je was.
Elie probeert een weg naar de overkant uit te stippelen, maar verder de vijver op loopt de lelieroute dood. Een handjevol eenlingen heeft zich nog na de drukbegroeide zone weten te vestigen. Geen van hen heeft een bloem. Het zijn groene Pacmannetjes. Er is alleen niks voor ze om te achtervolgen.

‘Ik denk erover een wandelend blad te nemen.’
‘Geen wandelende tak meer?’ vraagt Fons.
Elie schudt haar hoofd. ‘Niet na Diggedy.’ Ze heeft geen zin meer om van lelie naar lelie te springen en keert zich af van de vijver. ‘Samen was onmogelijk,’ zegt ze, ‘wandelende takken eten de wandelende bladeren op.’
Achter zich hoort ze Fons zacht zuchten. Over haar schouder ziet ze hem zijn wandelstok naar het water uitsteken. Met de snavel van de adelaar duwt hij een gesloten lelie onderwater.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.