Nieuwste onderwerp

Minkukel

Dit verhaal gaat over Minni Minkukel. Minni Minkukel is een grote mislukking. Sinds de dag dat haar leven startte, is dit zo geweest. Ze is nog niet aan haar einde gekomen, maar minder mislukt gaat Minni Minkukel niet worden.
Al in het aller vroegste stadium liepen de zaken verkeerd. ‘Het is mislukt,’ sprak haar moeder na te hebben geplast over het stripje van de zwangerschapstest. Minni Minkukel weigerde haar aanwezigheid in haar moeders baarmoeder weer te geven. Niet alleen in het witte vakje van de zwangerschapstest, ook later op de echobeelden en zelfs toen de gynaecoloog inwendig onderzoek deed, beweerde die dat er niks zat.
Het lukte Minni Minkukels vader niet de navelstreng door te knippen en het lukte niet haar handje in purperkleurige verf te dompelen en op papier te drukken als cadeau voor opa en oma.

Geregeld reageren mensen geshockeerd, dat je iemands leven niet op zo’n manier kan beoordelen. In Minni Minkukels geval kan dat wel. Minni Minkukels vader heeft zijn dochter laten registreren bij het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Hij hield voor het bestuur een emotioneel betoog dat er verder gekeken moet worden dan alleen meer foutentolerantie binnen de ondernemerswereld. ‘Mijn Minni Minkukel hoort in jullie database,’ zei hij tegen de Instituutleden. Zij voelde moreel enige weerstand. Niet eerder hadden zij een mensenleven in hun register opgenomen. Of de hoogstaande functie in het bankwezen van Minni Minkukels vader doorslaggevend was, zijn ze nooit eerlijk geweest. Ze konden zich verschuilen achter de brief die ze van de toen zevenjarige Minni Minkukel ontvingen. Daarin stonden tekeningetjes van vijfpotige schapen en vertelde ze de Instituutleden dat ze niet kon wachten een Briljante Mislukking te worden. “Ik wil heel graag briljant zijn, maar ik ben ook erg mislukt” schreef ze.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.