Nieuwste onderwerp

Converseren (2)

in een bouwmarkt

‘Gister weerhield ik een fruitvliegje er niet van in een emmer grondverf te vliegen.’

‘Een fruitvliegje?’

‘Ja.

Vindt u mij een slecht mens?’

‘Nou ja, slecht. Slecht vind ik nogal een groot woord.’

‘Wreed dan. Een wreed mens?’

‘Nee, ik zou u geen wreed mens noemen.’

‘Ik weet niet of ik mezelf nog een mens mag noemen.’

‘Dat u een fruitvliegje heeft laten verdrinken, verandert in principe niet het soort organisme dat u bent, lijkt me.’

‘In uw ogen ben ik nog steeds een mens?’

‘Ja, absoluut. Tenzij er onder uw jas vleugels of kieuwen verstopt zitten.’

‘Ik heb geen van beide.
Het fruitvliegje had vleugels.’

‘Daar had het niks aan in de grondverf.’

 

‘Zijn er vaak klanten die vertellen dat ze fruitvliegjes hebben laten verdrinken in een emmer grondverf?’

‘Nee, u bent de eerste.’

‘In andere soorten verf?’

‘Nee, ook niet.’

‘Dat stemt me gelukkig, dat er weinigen zijn met net zo’n inborst als die van mij.’

‘Ik denk dat de meeste mensen het niet zullen vertellen wanneer ze een fruitvliegje hebben laten verdrinken.’

‘Denkt u?’

‘Ja.’

‘Afschuwelijk! De aller slechtste zijn zij met een tong die niet spreekt.’

‘Nou ja, aller slechtst vind ik wederom een erg groot woord.’

‘U bent een gevoelloos mens. Bent u eigenlijk wel een mens?’

‘Nee, ik ben geen mens. Ik heb kieuwen.’

‘Waar?’

‘Onder mijn bouwmarktuniform. Daar waar bij u de ribben zitten.’

 

‘Uw kieuwen hadden van het fruitvliegje moeten zijn.’

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.