Nieuwste onderwerp

Motel (2/2)

Een aantal dagen geleden wachtte Benedict me op. Benedict verkoopt ook schoonmaakmiddelen. Zijn echte naam is niet Benedict. Hij heeft zichzelf vernoemd naar Benedictus. Er zijn vijftien pausen met de naam Benedictus, maar met hen heeft het niks te maken. ‘Ik hou me verre van God,’ kapt Benedict iedereen af zodra ze over een paus beginnen. Hij heeft zich vernoemd naar een geslacht van kevers, omdat kevers harde schilden op hun lijf hebben. Op Benedicts rug zitten massieve eeltplakkaten. Over de oorsprong is hij nooit duidelijk. ‘Mijn lichaam vertrouwt de straat niet, ze zetten zo een mes in je rug,’ zei hij een keer. Een ander moment is de verklaring dat hij een bunker voor zijn nieren aanlegt.

Benedicts straaturen lopen synchroon aan die van mij. Na onze diensten spraken we vaak af bij een supermarkt om gezamenlijk de nacht door te brengen. Over op z’n kant gelegen winkelwagens drapeerden we een laken. Zo hadden we elk een eigen slaapkamertje.
Dat ik nu bij Sassi woon, vertelde ik niet toen Benedict vroeg waar ik de afgelopen nachten was geweest. ‘Ik slaap her en der,’ antwoordde ik.
‘Slaapt her en der beter dan een op z’n kant gelegen winkelwagen?’ hij trommelde op de schoonmaakflessen die hij niet had verkocht.
‘Ja, veel beter.’

In de motelkamer slaap ik niet beter. Van Sassi mag ik niks veranderen in de kamer, waardoor ik me constant vervreemd voel. Zelfs met geleide fantasie kom ik niet weg bij de ogen van de blauwe paarden op het schilderij. Het enige dat ik mocht aanpassen was het dekbedovertrek. Sassi zag zich genoodzaakt, omdat ik planten meenam en die allemaal dood liet gaan. De verschrompelde blaadjes stemde hem treurig. ‘Je versterft me,’ riep hij.
Zijn verwijt stemde mij weer treurig en zo werden we beiden steeds treuriger. Met de belofte geen planten meer mee naar binnen te nemen, mocht ik een dekbedovertrek met een plantenprint kopen. Ik hoop dat ook de blauwe paarden Sassi gaan versterven, zodat ik een ander schilderij kan ophangen. Wellicht een kunstwerk met een kever, voor Benedict.      

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.