Nieuwste onderwerp

Zingen

Eerste: Link
Vorige: Link

Het is de laatste dag en dit zijn de laatste vijfhonderd kilometers. We rijden van Hamburg naar huis. Ruim anderhalve maand ben ik weg geweest en ik kan niet wachten tot ik weer in Nederland ben. Ik mis thuis. Deze vakantie was er niet echt de mogelijkheid om hier en daar een dagje te niksen en dat mis ik.
Ondanks dat voel ik me een beetje treurig als we Nederlandse steden op de borden zien. Het is bijna voorbij.
We luisteren weer naar de Red Hot Chili Peppers. Ondertussen kennen we alle vier alle teksten uit ons hoofd en zo niet dan wordt er snel gegoogeld.
We zingen luid en vol overgave mee. Boris is de enige die echt goed kan zingen. Soms denk ik dat ik goed kan zingen, maar, tja.
Elke keer dat iemand een maat te vroeg begint met zingen of een verkeerd couplet aanhaalt of een hoge toon volledig mist worden er lachende complimenten gegeven. ‘Goede poging’, ‘points for trying’, ‘bijna’, je zat zo dichtbij.’
Elke keer dat er een solo komt spelen we luchtgitaar en de enige onderbreking is wanneer onze kilometer teller op 8000 komt te staan. Snel maakt iedereen een foto.
We timen het laatste album precies zodat we aankomen wanneer het laatste nummer is afgelopen. Anderhalve minuut gesproken tekst onder de muziek van Death of a Martian.
Kippenvel kruipt over mijn armen en ik geniet met volle teugen van de muziek terwijl we door de straten van Dordrecht rijden.

Dan opeens is het voorbij en ben ik thuis. Het is laat en ik ben moe, maar wil nog niet gaan slapen, want als ik morgen wakker word is het echt afgelopen. Ik ga in het donker achter mijn bureau zitten en luister naar mijn ademhaling die ik door de drukte al weken lang niet heb gehoord.
Ik klap mijn laptop open en zet alles uit behalve Spotify. Nog een laatste keer, denk ik bij mezelf.
Ik klik en ga op bed liggen terwijl de eerste noten van het eerste nummer van Stadium Arcadium zachtjes door mijn slaapkamer klinken.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Ender's Game, Game of Thrones, The Magicians

Wat vind ik?

De zin 'Ik heb geen tijd' is onzin

Wat luister ik?

Reply All, Here Be Monsters, The Memory Palace

Wat schreef ik?

'Het geheugen van een olifant', prentenboek met Jan Jutte, uitgeverij Lemniscaat (2018)

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.