Nieuwste onderwerp

Metronoom

Eerste: Link
Vorige: Link

We worden laat wakker en besluiten een dag langer in Praag te blijven.
In de namiddag beklimmen we een heuvel die uitkijkt over de stad. Er staat een grote rode metronoom die in 1991 werd gebouwd om een groot standbeeld van Stalin te vervangen.
Jonge mensen zitten naast de metronoom en kijken uit over de rivier en het historische stadscentrum. Achter ons zijn mensen aan het skateboarden.
Ik ruik een wietlucht. Jurriaan, Boris en Wietse hebben alle drie een halve liter speciaal-bier waar ze op hun gemak van nippen.
Alles is perfect. Het is zo’n ultiem moment waarin alles samenkomt. De vreemdelingen die naast ons zitten terwijl ik over de stad uitkijk met al zijn zandkleurige gebouwen en rode en kopergroene daken, de wolkenmassa die achter de stad langs drijft. Ik maak er een foto van. Om naar Emily te sturen, maar vooral voor mezelf. Zodat ik, elke keer dat ik naar die foto kijk, terug kan gaan om onder die metronoom te zitten die eindeloos en eeuwige de maat voor me houdt om me te laten weten dat elke eenzaamheid die ik nu voel met de tijd weer zal verdwijnen.

Het vervolg: Warschauerstrasse

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Ender's Game, Game of Thrones, The Magicians

Wat vind ik?

De zin 'Ik heb geen tijd' is onzin

Wat luister ik?

Reply All, Here Be Monsters, The Memory Palace

Wat schreef ik?

'Het geheugen van een olifant', prentenboek met Jan Jutte, uitgeverij Lemniscaat (2018)

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.