Nieuwste onderwerp

Voorhoofdcirkels

Wanneer het Florine tegenzit, knipt ze voorhoofden uit kranten en tijdschriften. Soms uren achtereen, vraagt de buren om oude reclamefolders als ze door haar eigen papier heen is. Horizontaal, net boven de wenkbrauwen, knipt ze de schedels door en vindt sommige voorhoofden Florine mooi. Ze is erachter gekomen dat twee voorhoofden van Jack van Gelder tegen elkaar gelegd een perfecte cirkel vormen. Florine heeft perfecte gevormde voorhoofdcirkels nodig in haar leven. Het leven zit haar snel tegen. Ze heeft er een gevoeligheid voor, net als voor wattenstaafjes waarvan het staafje gekleurd is. Roze bijvoorbeeld, of lichtgeel.

Het is een ochtend dat het tegenwerkende leven Florine weer teistert. In de keuken staat haar huisgenoot drie verschillende gerechten na elkaar te bereiden. De huisgenoot kookt voor aankomende week vooruit en mengt geuren die niet samen geroken mogen worden. Florine kokhalst boven de toiletpot. ‘Het leven zit mij zo tegen,’ zegt ze zachtjes tegen het lege wc-blok. Ze gaat terug naar haar kamer en probeert zichzelf tot een orgasme te masturberen. ‘Zelfs mijn eigen vagina zit me tegen,’ concludeert ze treurig. Ze overweegt haar huisgenoot te vragen of zij haar wil bevredigen. Het is niet iets dat ze elkaar vaker vragen. Florine vraagt haar huisgenoot zo min mogelijk, de stem van het meisje is nasaal en dat verdraagt Florine slechts voor een aantal woorden. 

In de keuken wordt de stop uit de gootsteen getrokken. Florine luistert hoe het laatste water wegloopt. Dat is haar lievelingsmoment van de afwas. Ze ziet voor zich hoe een grote bolle man onder de gootsteen het water wegslurpt. Een keer stak ze een vinger in het putje in de hoop een tong te voelen.
Als Florine hoort dat haar huisgenoot de kamerdeur achter zich dichttrekt, accepteert ze dat de overweging te moeilijk is gebleken. Van bed pakt ze haar dekbed en nestelt zich ermee tegen de verwarming. Op WhatsApp staat dat haar moeder twee uur geleden voor het laatst gezien is. De twee vinkjes bij de monster-emoji die Florine stuurde zijn nog grijs. Het “mijn leven is een verzameling monstertjes” daarvoor is wel gelezen. Ze belt mama – nood. Er wordt direct doorgeschakeld naar voicemail. ‘Hallo, mama, ik ben het. Het zit erg tegen. Siri heeft weer vooruit staan koken. Ik wil dat je me terugbelt.’ Tien minuten blijft Florine zitten, de mobiel tegen haar wang gedrukt. De responsietijd van haar moeder is meestal zes à zeven minuten. Er zit een vochtige afdruk op het scherm als ze het apparaat van zich losmaakt. Op de herhaalreceptenlijn van de huisarts spreekt ze in dat het leven haar herhaaldelijk tegenzit.
Met het dekbed als cape schuifelt Florine richting de deur, stapt de gang in en houdt halt bij Siri’s deur. Ze trekt haar cape strakker om zich heen en klopt aan. ‘Hoi Siri, heb jij oude kranten of tijdschriften?’          

 

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.