Nieuwste onderwerp

WHAT?! (2)

Van de ene op de andere dag had Nadia besloten dat ik een stout hondje was. Dat was tenminste de manier waarop ze tegen me praatte. Eèn, twee, maximaal drie lettergrepen, en altijd boos:

“Stop!”
“Don’t do that!”
“Go AWAY!”
“NO NO NO!”

Onze grootste taak was het verven van een kamer, correctie: Nadia’s grootste taak was mijn kwast uit mijn handen rukken, mijn grootste taak was krampachtig optimistisch blijven. Ik legde mijn mobiel in een hoekje voor muziek. Very bad. Gets dirty. Paint on phone. Very stupid.
Gelukkig verstaan hondjes geen mensentaal.

We werkten in de ochtend en in de avond, in de middag was het allesverzengend heet. Dan was ik Nadia kwijt, en vond ik haar steevast in haar slaapkamer, Tetris aan het spelen. Al snel legde ik de drie kwartier naar het strand alleen af. Dan kwam ik terug, hijgend en verschroeid, en staarde Nadia me met uitpuilende oogbollen aan: “You are BURNED! VERY BAD!”

Al snel bleek dat ik veel beter dingen alleen kon doen dan met Nadia. Ik vind verven niet zo leuk, kan ik misschien buiten werken? Nadia bleef binnen, Lotte zaagde vijgentakken door, snoeide struiken, zag grijsgestreepte slangen en schorpioenen. Het allermooiste moment was toen de oude man bij wie we verbleven opeens zei dat hij twee fietsen had. Nadia maakte een testritje van drie centimeter en zwoer het ding af; mijn rode mountainbike werd de vriend naar wie ik zo naarstig had gezocht. Al snel vlogen we samen de berg af, waren opeens in 10 minuten bij het strand. We crosten samen naar het dorp, aten Oreo-magnums, ontdekten een klein meertje.

Elke avond tufte ik weer op tijd terug naar de boerderij, schoof aan naast Nadia. Er moest íets zijn. Een gemene deler. Ze praatte graag over Rusland, dus ik begon over alles wat ik kende, Nabokov, ballet, Sergei Polunin, Putin, eh. “Yes,” zei Nadia dan. Einde gesprek.

“You know,” begon de oude man opeens, “you can also sleep outside, on the balcony!” Nadia bleef in de slaapkamer, maar ik bouwde mijn kampement op het balkon. Hing een gescheurde klamboe aan een cactus, sliep op vijf houten planken en een matrasje, en liep nooit meer opeens tegen een naakte Russin aan.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Roald Dahl, Etgar Keret

Wat luister ik?

Elbow, Duke Ellington, Charles Bradley

Wat kijk ik?

Her, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Fantastic Mr Fox, Baby Driver, La Vita È Bella

Wat schreef ik?

Skydancer (roman, 2018)

Quote

"You're lucky if you get time to sneeze in this goddam phenomenal world." -J.D. Salinger, Franny and Zooey