Nieuwste onderwerp

Glijbaanvoorglijder

Sidde is niet iemand die je snel tegen het lijf zal lopen. Hij is niet vaak buiten. Zijn moeder leerde hem dat je de mooiste wereld in je eigen hoofd kunt creëren, dus blijft hij binnen om met zijn eigen hoofd te zijn. Daarnaast nam zijn levenslust desastreus af toen zijn zusje de slurf van een speelgoed olifantje in een stopcontact stak en zichzelf elektrocuteerde.  

Ze was vijf, Sidde zeven. Hij was in dezelfde kamer, maar zag het niet gebeuren. Tijdens het buitenspelen had hij vlekken in zijn broek opgelopen op de glijbaan. Het enige waar hij op dat moment oog voor had, was de blik van zijn moeder. Zij inspecteerde, gehurkt met haar neus ter hoogte van Siddes achterwerk, de broek. Ook zij zag het niet gebeuren. En er was ook geen ingreep van een alerte vader, want er was geen vader. Die vertrok zeven jaar eerder, zodra hij hoorde dat zijn zaadcel leven zou gaan voortbrengen.

Het lukte Siddes moeder zelf niet langer om in haar hoofd mooie werelden te creëren. Sidde vertelde haar dat hij met zijn zusje op rug van een olifant tochten maakte door landen van zuurstokken en springkussens.
‘In die wereld wil ik nog niet dood gevonden worden,’ antwoordde ze.

Het enige tijdstip dat Sidde zich buitenhuis begeeft, is ’s ochtends vroeg. Vaak nog voor dageraad. Binnen anderhalf uur maakt hij een ronde langs alle speeltuinen in de buitenwijken. Twee kan hij er overslaan, omdat die geen glijbaan hebben. In de andere speeltuinen glijdt hij de glijbanen schoon. Met een rugzak vol met vochtige vloerdoeken extra groot trekt hij door de wijken. Voor elke glijbaan een nieuwe doek. Zo nodig twee of drie. Ter controle glijdt hij eenmaal in zijn hagelwitte controlebroek zonder vloerdoek. Soms doen zijn billen pijn of is hij moe. Dan duurt de ronde langer, maar verzuimen doet hij niet. Vlekkeloze broeken maakt het risico op zusjes die ongezien de slurf van een speelgoed olifantje in een stopcontact steken beduidend kleiner.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.