Nieuwste onderwerp

Straatjutter ( 1 (5/6) )

vondst nr. 192

nr. 192 - Ikea lijstje

1.5 Decoratie ?
Dit is belangrijk. Het vraagteken is veelbetekenend. Het insinueert dat het weinig importantie heeft. Een regel binnen de straatjutterij luidt: “importantie kan nooit weggevraagd worden”. Wat de vierendeler hier eigenlijk vraagt, aan zichzelf; ga ik mijn huis decoreren met gevierendeelde werkstukken?

Ik begrijp de overweging het niet te doen. De decoratieve accessoires die de Ikea aanbiedt, zijn aanstootgevend. Of laat ik het zo zeggen ze zijn expliciet. Met een glazen stolp of een driedelige sierdoosjes set is het lastig om uit elkaar getrokken lichaamsstukken onopvallend in een interieur kwijt te kunnen. Gedroogd is vlees wellicht beter te integreren in meubilair. Het is afgenomen in volume. Geeft nauwelijks nog bloedvlekken. Misschien met een bluf te scharen onder experimenteel materiaalgebruik.
In Amerika zou er een beef jerky-slinger kunnen hangen. Dat zal ook wel vragen opleveren. ‘Goh, wat bijzonder, maar waarom heb je een slinger van gedroogde rundvleesreepjes hangen?’ Het zou als een deel van een hondentraining verklaard kunnen worden. Je wil Bennie de Beierse bergzweethond hoog leren springen. Of, ik weet niet of ze in Amerika bekend zijn met koekhappen, want dan hangt de slinger er voor beef jerkyhappen. Een glazen stolp gevuld met menselijk weefsel is moeilijk te verklaren aan de hand van een spelletje.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.