Nieuwste onderwerp

Straatjutter (1 (2/6) )

vondst nr. 192

nr. 192 - Ikea lijstje

1.2 kledingrek
Het kledingrek kan niet los worden gezien van de Kallax kast en de daar bijkomende functie. Als straatjutter leg je dit verband direct. Kast met vier vakken, kledingrek; dat is een Siamese tweeling waarbij de vergroeiing onmogelijk chirurgisch ongedaan gemaakt kan worden, onmogelijk. Vierendelers hebben hoe dan ook een kledingrek in huis. Ikea verkoopt vijf verschillende kledingrekken, allemaal kunnen ze in het interieur worden aangetroffen. Regelmatig zie je dat ze er meer dan één hebben. Of minder duidelijke soortgelijke, wederom die aangenomen onopvallendheid. Ikea heeft kapstokken en dressboys, net zo goed alarmbel twee. Een douchegordijnloze douchegordijnroede, idem dito. Tref je bij iemand enkel de roede aan, vraag terloops naar de aanwezigheid van een Ikea kast met vier vakken.

Drogende octopussen hangend in de zon hebben charme. Op ansichtkaarten doet het beeld het geweldig. De heilblauwe zee met de rij pas gevangen zeewezens. Of neem stokvis, net zo idyllisch. Op de achtergrond een Scandinavisch huisje, hoogstwaarschijnlijk Zweeds rood en buiten de houten rekken met de drogende vissen. Vikingen waren dol op stokvis.
Ik imagineer liever niet over een ansichtkaart van de woonruimte van een vierendeler, maar het is wel de overeenkomst die de kledingrekken (en soortgelijke) hebben met deze idylle. Zoogdiervlees drogen is nou eenmaal een veelgebruikte conserveermethode. En, wellicht de voornaamste reden, makkelijk thuis uitvoerbaar.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.