Nieuwste onderwerp

Straatjutter (1 (1/6) )

Een straatjutter is een persoon die weggegooide en/of verloren spullen op straat vergaart.
Let op! niet verwarren met een strandjutter én niet, zeer belangrijk!, vergelijken met een strandjutter. Straatjutters streven ernaar hun plicht als deelgenoot van de straatjutterij te vervullen. Zij vernietigen, indien nodig, schadelijk materiaal en/of materiaal met schadelijke informatie, zoeken naar de rechtmatige eigenaar (retourneren naar eigen oordeel) en zullen te allen tijden naar buiten treden wanneer de vondst enige vorm van importantie heeft voor de samenleving.   

Episode Een
vondst nr. 192

nr. 192 - Ikea lijstje

1.1 Kallax kast 4 vakken
Geschreven met een groene pen, zeer belangrijk . In de scheepvaart is het navigatielicht aan stuurboord groen. Aan de stuurboordkant zaten de roeiriemen op Vikingboten. En in het realistisch schilderen van een landschap is het gebruik van de juiste kleur groen een van de moeilijkste aspecten. Het menselijk oog merkt een miniem nuanceverschil in de kleur groen direct op. Dit lijstje test mijn menselijke ogen. Waarom ben ik niet een krab? Of een stier? Runderen zijn kleurenblind. Je maakt stieren helemaal niet boos door de kleur rood te dragen. Of door met een stuk rode stof te zwaaien. Een stier vindt het gewoon niet leuk als je zwaait met een stuk stof. 

Iemand wil gewoon een Kallax kast met vier vakken. Gewone mensen hebben Ikea kasten, zo wordt gezegd. Dat is niet zo, dat is een façade. Mensen kopen meubels bij de Ikea, omdat gewone mensen dat in hun interieur hebben en zorgen dat hun interieur er gewoon uitziet en men denkt dat zij gewone mensen zijn. Het zijn geen gewone mensen. De persoon die deze lijst met een groen schrijvende pen optekende, zal je met passeren ontgaan. Voorzien van een vernuftig aangenomen onopvallendheid. Alertheid verreist! Mensen die een onopvallend voorkomen aannemen, zijn altijd het signaleren waard. Een signalement maken van deze personen is echter complex. We moeten het hebben van vondsten als deze. Sporen die in principe niet gemaakt hadden moeten worden. Ze zijn als het gevonden stukje nagel van de vrouw die door haar man in een houtversnipperaar werd gegooid.  

Het vergt ervaring om onschuld en ogenschijnlijke onschuld van elkaar te onderscheiden. Een expertise die komt met de jaren. Ikea: alarmbel een, kast met vier vakken: alarmbel twee. Vier vakken met betrekking op opbergmeubels zijn altijd zorgwekkend. Een viervakkige kast duidt op het expliciet willen hebben van een opdeling in vier secties. De koningsmoordenaar François Ravaillac werd op de Place de Grève in vier stukken uiteen getrokken. Vierendelen is een zeer wrede wijze om iemand aan zijn eind te brengen. Wreed gaat vaak gepaard met vernuftig. Zij die wreed zijn, glippen ons tussen de vingers door. Niet als los zand, maar als een glibberig stuk darm. Wanneer onze handen hen wel grijpen, is het in een laatste smeekbede je niet te vierendelen. Ze hebben geen genade. Ze hebben Ikea Kallax kasten met vier vakken, elk vak voor een vierde deel lichaam.  

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.