Nieuwste onderwerp

Oermoeders (33)

Ik heb mijn bed verschoond en lig op mijn rug met Gertje op mijn buik. Gertje is een bordercollie en snurkt zacht. Gertje is geen Fien, maar ik zal net zo onvoorwaardelijk van haar houden. De buurman had de honden voor meer geld doorverkocht en niet bijgehouden waar ze heen waren gegaan. Om kwart over acht zat ik in de auto terug naar Beverwijk en ik belde ondertussen met Miriam. Ze nam gelijk op en begroette me heel vrolijk. Het was daar toen kwart over acht ’s avonds en ze was net klaar met het doen van de afwas.
‘Hoe is het met je, mam?’ vroeg ze. ‘Ik heb je al zolang niet gesproken en zit je in de auto, of lijkt dat zo?’ Ik vertelde haar het hele verhaal. Cees, de bank, de stemmen in mijn hoofd, Jannie en natuurlijk over Fien. Ze vond het een grappig verhaal, wat ik vreemd vond. Zo had ik er nog nooit over na gedacht. Ik voelde me besodemieterd en miste Fien.
Ze vertelde dat ze me sowieso nog wilde bellen, omdat ze groot nieuws had.
‘Ik ben zwanger, mama. Ik wilde je het gelijk vertellen maar ik wilde het eerst zeker weten, dus ik heb gewacht tot ik zestien weken ben.’ Ik zette de auto aan de kant van de snelweg en huilde. Ze is uitgerekend in april en betaalt de helft van mijn ticket om bij de bevalling te zijn.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen