Nieuwste onderwerp

Stijfsel (32)

Onaangename dingen zijn altijd eerder voorbij dan je denkt. Zoals een griepprik krijgen of een bezoekje aan de tandarts. In je hoofd maak je de hele situatie onnodig groot, terwijl je er na afloop nauwelijks iets van gemerkt hebt.

Zo is het ook met Paul. Het moment dat hij hijgend en puffend, als de grote boze wolf die het huisje van stro om gaat blazen, klaar komt, weet ik dat het alweer voorbij is. Ik heb niks gevoeld en ben niet een keer echt opgewonden geweest. Oordelend aan de stand van de zon heeft het hele spektakel nog geen kwartier geduurd, want die verblindende schijf staat nog op nagenoeg dezelfde plek als net. Als de typische masculine man draait Paul zich van mij af, gaat op zijn rug liggen en vraagt hoe het voor mij was. Ik geef eerlijk antwoord.

Paul komt omhoog, leunt op zijn ellebogen en kijkt mij van bovenaf beteuterd aan. ‘Dus je vond het niks?’

‘Nee, dit is echt niks voor mij.’

‘Oh,’ hij pakt zijn ronde Harry Potter brilletje die hij om zijn platenspeler had gelegd en zet hem weer op zijn neus, ‘jammer.’ Hij pakt zijn sigaretten, die ook op de platenspeler liggen en steekt er een op.

‘Mag ik er ook een?’ vraag ik. Zonder iets te zeggen geeft hij het pakje aan. Op de voorkant staat een plaatje dat ik nog niet ken, het is een afbeelding van het middel van een vrouw waar de vagina uitgebrand is. “Roken verminderd uw vruchtbaarheid” staat er met dikke witte letters onder. Het zijn mentholsigaretten, dat vind ik wel bij Paul passen. Iemand die wel rookt, maar niet de smaak of de geur ervan wil hebben. Ik steek er een op en neem een grote hijs die ik zo lang mogelijk binnen probeer te houden.

‘Misschien kunnen we het nog een keer proberen?’ vraagt hij voorzichtig.

Ik sla de dekens van me af en kijk naar mijn penis. Het zweterige vlees drukt tegen het doorzichtige plastic van de kuisheidsgordel. Het ziet er mismaakt uit, als een mishandeld dier. Vroeger gingen we met het gezin eens per jaar op bezoek bij mijn oom en tante, die in zuid Italië waren gaan wonen. In de neus van de laars, een van de armere gebieden van dat land. Hun huis was het best verzorgde huis van de straat. Maar hun buurman bewaarde bouwmaterialen in zijn tuin en aan het einde van die tuin lag altijd een hond aan een ketting. Ik had altijd medelijden met het dier gehad, omdat ik de hitte al amper uit kon houden in alleen mijn zwembroek en ik kon me niet voorstellen hoe het moest zijn als je ook nog een vacht had. Een jaar miste de hond plukken van zijn vacht, het jaar daarna lag er een andere hond.

‘Nee,’ zeg ik na een korte stilte, ‘dat wil ik niet, sorry. En ik wil eigenlijk dat je dit ding er nu af haalt.’

‘Mag ik niet even mijn sigaret op roken?’ vraagt hij en houd zijn peuk losjes tussen duim en wijsvinger in de lucht zoals je een joint vast houd.

‘Je kan heus wel twee dingen tegelijk.’

Zonder iets te zeggen pakt hij het kleine sleuteltje en gaat weer op zijn knieën voor mij zitten. Hij opent het slotje en verwijdert de plastic peniskoker. Direct voel ik mezelf stijf worden.

‘Zat het strak net? Toen we seks hadden bedoel ik.’

Ik knik van wel. Hij verwijder de beugeltjes en de ring en ik voel dat alles weer lucht krijgt. Paul bergt alles weer op in de schoenendoos op de bovenste plank van zijn kledingkast, daarnaast zie ik het hondenmasker liggen.

‘Paul?’

‘Ja?’ Hij draait zich naar me om, waardoor zijn slappe piemel tegen zijn rechter bovenbeen slaat.

‘Kun je dat hondenmasker eens aangeven?’

‘Waarom?’

‘Omdat ik het netjes vraag.’

Hij gaat op zijn tenen staan om het masker van de bovenste plank te pakken en geeft het daarna aan mij. Ik pak het met beide handen aan en hou het voor me alsof ik het dier in de ogen kijk.

‘Wat wil je er nu nog mee?’

‘Rare vraag misschien, maar mag ik deze een weekje lenen?’

Hij kijkt me raar aan vanachter zijn ronde brillenglazen en komt weer naast me op bed zitten, ‘waarvoor?’

‘Laten we zeggen dat het voor een experi7ment is.’

‘Ik weet het niet hoor, die maskers zijn niet goedkoop.’ Hij drukt zijn sigaret uit in de glazen asbak naast zijn platenspeler.

‘Ik beloof plechtig dat er niks mee zal gebeuren.’ Ik buig me over hem heen en druk ook mijn sigaret uit in de glazen asbak.

Paul zucht, ‘is goed, als hem maar schoon maakt.’

‘Zal ik doen.’

‘Wil je ook de staart erbij? Het is het leukst als iemand ook een staart in heeft.’

Ik knik. Hij pakt de staart en doet hem samen met het masker in een ondoorzichtige plastic tas van de H&M. ‘Ik wil het wel over een week terug of zo.’

‘Als ik je over een week weer zie krijg je hem terug,’ zeg ik. Ik was verbaasd dat ik het masker en de staart zomaar mee kreeg, no questions asked. Ik kon sowieso nauwelijks hoogte van Paul krijgen. De eerste keer dat wij elkaar zagen was eigenlijk ook louter oppervlakkig. Een Grindr date waarvan je niet verwacht dat hij nog een vervolg krijgt, maar dat kreeg die date dus wel. ‘Zullen we anders iets gaan doen met z’n tweeën?’

‘Wat bedoel je?’

‘Gewoon iets leuks, naar de film of een museum of zo.’

Hij loopt ondertussen naar zijn kledingkast, trekt een schone onderbroek aan en probeert daarna een T-shirt uit te kiezen, bijna zijn hele garderobe is zwart, wit en grijs. ‘Wil je anders met mij mee naar de Mondriaan tentoonstelling in den Haag?’

‘Hou je van Mondriaan?’

‘Ja, een van mijn favoriete kunstenaars, dus ik ga sowieso.’

Ik durfde niet te zeggen dat ik niet van dat soort kunst houd. Misschien komt dat door mijn fascinatie met romantiek, dat ik in alles een meeslepend verhaal wil zien met mijzelf als onopgemerkt toeschouwer en dat ik dat soort kunst daarom niet kan begrijpen.

‘Ik ga wel mee. Maar dan moet je wel mijn gids zijn.’

Paul trekt een donkergrijs T-shirt over zijn hoofd, het is zo’n extra lange die helemaal over zijn boxer heen valt. ‘Ik zal je gids wel zijn, maar ik ben geen expert hoor.’

 

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Maxim Gorki, Jack Kerouac, Joost de Vries, Marguerite Duras

Wat luister ik?

David Bowie.

Wat kijk ik?

House of Cards

Quote

“Sweatpants are a sign of defeat. You lost control of your life so you bought some sweatpants.” -Karl Lagerfeld