Nieuwste onderwerp

Plantenkoningin (3/3)

Er is veel tijd overheen gegaan. Ik oefende thuis uren op sluipen, deuren geruisloos openen en dichtdoen, een dekbed weer in zijn oorspronkelijke staat draperen, afluisteren en liegen. Voor de spiegel ontkende ik jeugdzondes, terwijl ik observeerde waar in mijn gezicht de waarheid zichtbaar was. Van een vriend leerde ik hoe je injectieflesjes kunt manipuleren.

Ik bleef met moeite de gefixeerde Plantenkoningin. Mijn tweede agenda had zijn weerslag op mijn functioneren. Regelmatig overviel een instabiliteitsgolf me en trilde ik hevig met de planten water geven. De vaste routine langs het groen van mevrouw Sonst kostte me meer tijd. Ik was bang dat het haar zou opvallen. Die angst werkte weer door op de trillingen die ik al had, waardoor ik een aantal keer een ongecontroleerd dansje moest doen. Mevrouw Sonst zag het één keer. Ik zei dat ik net te horen had gekregen dat ik het lint mocht doorknippen bij de volgende plantenwedstrijd en daar ontzettend blij mee was. 

Het marktbezoek van mevrouw Sonst was wederom essentieel. Ik timede het zo dat ze vlak voor haar vertrek mijn gemanipuleerde injectie toediende. De snelle werking van de midazolam ontbrak door de placebo. Gespannen voorzag ik de Olifantsoor van extra voedende bodemdruppels, tot mevrouw Sonst de oprit af was.
In Cato’s kamer draaide de wasmachine. Het apparaat zorgde voor een ritmisch gebrom. Het gaf me rust. Ik zat naast Cato op de vloer en telde de rotaties van de wasmachine. Af en toe zei ik ‘Cato’ en blies ik zachtjes tegen haar wang. ‘Het is enkel zoutoplossing dit keer, wordt maar wakker,’ fluisterde ik in het rozige kinderoor.
Haar ontwaking ontroerde me. Het moment dat ik zag dat haar wimperhaartjes zich van elkaar losmaakte, voelde als een betovering. Cato heeft korenbloemblauwe ogen. Ik zag ze voor het eerst. ‘Goeiemorgen, schone slaapster.’
‘Heb je me wakker gemaakt?’
‘Ja.’
‘Dat moet je niet doen,’ zei Cato. Ze keek me vol ongeloof aan. ‘Ik vroeg voor mijn verjaardag eeuwige slaap.’ Resoluut draaide ze zich van me weg. Ik zag dat haar in één lange vlecht op haar rug hing. In die staat kon het nooit als een waaier op haar kussen liggen.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.