Nieuwste onderwerp

Meezingen

Eerste: Link
Vorige: Link

Voor we de volgende ochtend vertrekken wil Jurriaan nog op een vroege koffie-date met het meisje van gisteren. Het plan is om nog zo’n honderd kilometer verder naar het Oosten te gaan waar Jurriaan een rit wil maken op de Transfargaryan Highway.
Een brede bergweg die volgens de presentatoren van Top Gear, een bekend autoprogramma, de beste rijweg van de wereld is.

Als we ons idee aan Christina voorleggen (niemand ontkomt aan ‘waar kom je vandaan’ en ‘waar ga je naartoe’ hostelpraat) vraagt ze of ze een stukje mee kan rijden. Zij wilde sowieso verder naar het Oosten en de beste weg van de wereld klinkt als een aantrekkelijke attractie. Zowel Jurriaan als ik stemmen enthousiast in. Vooral omdat zij mij gisteren vertelde dat haar favoriete album Stadium Arcadium van de Red Hot Chili Peppers is. Het album dat wij al de hele vakantie lang draaien en zo langzamerhand steeds luider zijn gaan meezingen.
Dus de afspraak staat. Zij kan meerijden tot Sibiu en verder als ze daar zin in heeft, en in ruil daarvoor betaalt ze wat van de benzinekosten en belooft heel luid mee te zingen met onze CD.

Een paar uur later klimmen we onze auto in. Zij maakt opmerkingen over het basilicum plantje dat we al sinds Italië in het raamkozijn in leven houden, de typemachine die onder een van de stoelen is geschoven en de maatpakken van Jurriaan en mij die, om niet te kreuken, uitgespreid over de achterbank liggen.
Wij schetsen karikaturen van onszelf. Zeggen dat we niet kunnen zonder verse kruiden over onze pasta, dat ik al in geen jaren meer dan tien meter van een typemachine ben geweest en dat we voor Jurriaans verjaardag over tien dagen naar een sterrestaurant gaan en er netjes uit willen zien.

Zij lacht eventjes, maar doet dat de rest van de drie uur durende rit niet. Het vrolijke en spraakzame meisje is plotseling verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor iemand die ons niet negeert, maar ook geen moeite doet om sociaal te zijn. Zowel Jurriaan als ik doen ons best om een gesprek in het Engels op gang te houden, maar het verloopt stroef. Als we na een halfuurtje dan maar de Red Hot Chili Pepers opzetten blijft de achterbank stil.

Ik schaam me omdat het gisteren zo gezellig was, en verwachtte dat het dat vandaag weer zou zijn. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan, misschien voelt ze zich niet op haar gemak in ons gezelschap. Ik schaam me omdat ik dacht dat ze me aardig vond, maar ze daar nu niets van laat merken en ik niet weet of het aan mij ligt, of aan haar.

 

Het vervolg: Afdalen

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Ender's Game, Game of Thrones, The Magicians

Wat vind ik?

De zin 'Ik heb geen tijd' is onzin

Wat luister ik?

Reply All, Here Be Monsters, The Memory Palace

Wat schreef ik?

'Het geheugen van een olifant', prentenboek met Jan Jutte, uitgeverij Lemniscaat (2018)

Quote

Far and away the best price life has to offer is work hard at work worth doing - Theodore Roosevelt.