Nieuwste onderwerp

Plantenkoningin (2/3)

Dr. Oetker produceert geen Midazolam aroma. Een injectieflesje meenemen was geen optie en ik durfde de informatie van het etiket nergens te noteren. Ik verzon een Midazolamliedje dat ik telkens herhaalde in mijn hoofd.

Mi, met kip dat eet ik graag
Da, dat is Dag maar dan min G
Zo, zegt de beul na het verhangen van een schurk
Lam, is de baby van schaap
en kun je eten en dat brengt mij weer bij mie mie mie Mi 

Midazolam is een anestheticum. Ik vond het een eigenaardige combinatie; iemand met een ziekte waardoor diegene zich niet kan bewegen, sedatieve medicijnen toedienen. Mevrouw Sonst zei nooit iets over dat Cato pijnklachten heeft die niet te verdragen zijn bij volle bewustzijn.
Cato lag er niet bij zoals ik me had ingebeeld. Ik verwachtte een Doornroosje achtig-tafereel, maar dat was niet aan de orde. In de kamer staan de wasmachine en de droger. Aan een wasrek hingen pastel paarse handdoeken en zwarte sokken. Het was  benauwd en het rook naar verbrand plastic. Kort drukte ik mijn vingers tegen het ijzer van de strijkbout die er stond, het was nog niet afgekoeld. Cato’s bed stond aan de andere kant van de kamer. Haar haren lagen niet als een gouden waaier om haar hoofd. Op het omslag van een oud sprookjesboek dat ik had, staat Doornroosje geïllustreerd in haar eeuwig slaaptoestand. Haar handen gevouwen op haar borst, een roos omklemmend. Voorzichtig trok ik het dekbed van Cato af. Ze droeg een lange nachtjapon. De stof zag er smoezelig uit. Er stonden aardbeitjes op gedrukt waarvan je kon zien dat ze voorheen veel roder waren geweest. Eén hand rustte op Cato’s buik, de ander naast haar op het matras.
‘Cato,’ zei ik luid. Ik wist dat mevrouw er Sonst tweeëntwintig minuten niet zou zijn. Op dinsdagen na de was te hebben gedaan, gaat mevrouw Sonst naar de markt. Ze onderschat me, de domme vrouw. Ik zie dat ze denkt dat ik me slechts interesseer voor planten. Het is mijn aangereikte dekmantel. Ik praat enkel over planten en vuur reeksen aan wetenschappelijke floratermen op haar af. Ik manifesteer me als de ultieme Plantenkoningin en handel als de redder van onder Münchhausen-by-proxysyndroomlijdende kinderen. Ik kreeg Cato niet wakker.       

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Krantendakje, Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.