Nieuwste onderwerp

Oermoeders (25)

Ik word zenuwachtig, ik ben bang dat ze iets ziet dat ik niet kan plaatsen. Iets dat ik niet begrijp of wil begrijpen, iets dat me pijn gaat doen.
‘Het klassieke tarotspel bestaat uit 78 kaarten: 22 figuurkaarten, de grote arcana die de grote thema’s uit het leven vertegenwoordigen. Vervolgens heb je 56 kaarten, de kleine arcana, die de alledaagse gebeurtenissen weerspiegelen.’
Door de wierrook beginnen mijn ogen te tranen, ik veeg de druppels snel uit mijn ooghoeken weg.
‘Ik ga zo drie kaarten voor je leggen. Ik houd ze zo in een waaier vast, dan stel je de vraag die je hebt en dan pak je er drie. De energie zal bepalen welke kaarten je trekt en ze zullen hoe dan ook de juiste zijn.’
‘Ik heb nog niet nagedacht over een vraag,’ zeg ik.
‘Dat hoeft ook niet. Je zegt het eerste wat er bij je opkomt.’
Jannie pakt vanonder de tafel een houtenbakje en opent die. Ze schudt de kaarten in haar hand, en spreidt ze uit als de veren van een pauw.
‘Wat is je vraag Marijke? Waarom ben je hier vandaag?’ Jannie kijkt me recht in mijn ogen aan en knikt me bemoedigend toe.
‘Wat moet ik met de rest van mijn leven?’ vraag ik en ik trek drie kaarten. Eén aan de linkerkant, één uit het midden en bij de laatste twijfel ik. Eentje aan de rechterkant? Ik kijk naar de tentoongestelde kaarten daar, maar het voelt niet goed en ik trek er nog een uit het midden.
‘Leg de eerste twee maar open,’ zegt Jannie, ‘Degene waar je over twijfelde bewaren voor het laatst.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen