Nieuwste onderwerp

Oermoeders (23)

De volgende ochtend maak ik een stevig ontbijt voor mezelf klaar. Ik heb het nodig. Vanaf nu ga ik het anders doen. Vannacht mailde ik een waarzegster, zij reageerde gelijk, om twee uur heb ik een afspraak. Zij weet hoe ik verder moet, wie de oermoerders zijn die zich met hun plooien en zachte rondingen aan mij openbaarde. Het is gek dat ook al ben ik nog steeds alleen, en is de puppy nooit gekomen, ik me minder alleen voel sinds ik de moeders heb ontmoet. Ik eet mijn gebakken eieren met spek en omarm het doel dat ik nu heb, het wordt warm in mijn buik, bloed stroomt naar mijn kut toe en ik heb zin om klaar te komen. Misschien niet nu, straks als ik terugkom wel, de seksuele energie die ik nu voel, moet ik bewaren voor het gesprek straks.

Jannie woont in een kleine sociale huurwoning aan de rand van de stad. Voor de ramen hangen Tibetaanse vlaggetjes en op de vensterbank staan tientallen Boeddhabeelden gemaakt uit verschillende materialen. De deur gaat open voor ik aan heb gebeld, ze zag me vast in een visioen al aankomen. Een klein, mager vrouwtje in een kleurrijk gewaad doet open en groet me door haar handen voor haar borst tegen elkaar te drukken.
‘Namasté,’ zegt ze en glimlacht met haar ogen dicht.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen