Nieuwste onderwerp

Stijfsel (26)

Door het felle witte licht dat direct op me staat kan ik ze amper zien, maar er zit publiek in de zaal. Het is een grote zaal, met twee balkons, vol met publiek. Ik heb het gevoel dat dit de climax is, het grote moment, ik moet tekst hebben.
“Ook gij Brutus?” misschien? Maar ik kijk om me heen en er is op het podium geen Brutus te bekennen, er is helemaal niemand.

Op de eerste rij zie ik Rutger, Paul zit naast hem. Is dit misschien het moment dat ik mijn gif in moet nemen, mezelf op mijn zwaard laten vallen, of komt er straks toch nog een godheid het toneel op om aan alles een vlug einde te maken. Ik kijk van Rutger, naar Paul, naar het licht, dat steeds feller wordt. Het licht aan het eind van de tunnel, zoals iedereen dat noemt.

En dan word ik wakker. Ik heb onmiddellijk het gevoel dat ik ergens te laat voor ben. Maar ik hoef nergens heen, ik ben gewoon pas om half elf wakker geworden. Ik ga rechtop zitten en pak mijn pakje sigaretten van mijn nachtkastje en steek er een op. De eerste hijs brandt akelig op mijn huig. Ik kijk naar het pakje, ik heb weer het plaatje van de impotente man. Ik denk terug aan het SOA onderzoek van drie dagen geleden.

*

Zonder broek aan lag ik op de onderzoekstafel. Ik hield mijn ogen dicht, omdat ik niet wilde zien hoe de dokter mijn piemel inspecteerde, ik weet ook niet waarom ik dat wilde vermijden. Zo’n SOA-onderzoek voelt altijd een beetje als een APK-keuring. Ik voelde hoe ze mijn voorhuid naar achter trok, eerst voorzichtig, daarna zover mogelijk.
‘Dat ziet er gezond uit,’ zei ze en liet mijn penis weer los, ‘hoe is de kwaliteit van je zaad?’
Ik opende mijn ogen weer, ‘Hoe bedoelt u?’
‘Gewoon, hoe ziet je zaad er uit? Slijmerig, waterig, klonterig?’
‘Het is nogal waterig, normaal gesproken.’ Ik kon horen dat ze iets op een formulier krabbelde. ‘Mag ik m’n broek weer aantrekken?’
‘Ja hoor, ga maar even zitten.’
Ik trok mijn broek weer omhoog en ging op de onderzoekstafel zitten.
‘Rook je?’
‘Ja, ik rook.’
Ze krabbelde weer iets op haar formulier. ‘En is jouw zaad wel eens onderzocht?’

*

Ik druk de sigaret uit in de asbak op het nachtkastje. Waarom wilde ze mijn zaad laten testen? Zijn er bepaalde SOA’s die je alleen kan constateren door het sperma te onderzoeken? Ik klap mijn laptop open en probeer het op te zoeken, maar ik kan geen eenduidig antwoord vinden. Zaadonderzoek is blijkbaar voornamelijk gebruikelijk bij vruchtbaarheidsonderzoek. Maar ik kan me niet voorstellen dat ze zich zorgen maakte om mijn vruchtbaarheid. Ik klap mijn laptop dicht en kijk op mijn iPhone. Tussen de berichten op mijn beginscherm zie ik een paar berichten van Paul staan.
>Hee
>Sorry dat ik zo lullig deed
>Kunnen we er even over praten.

Ik scroll door, en zie een paar berichten van Mirthe.
>Hoi schat
>Ben net terug van vakantie
>zin om bier te gaan drinken?

Verder naar beneden, hij heeft ze rond een uur of drie ‘s nachts verstuurd.
>Ik hou van jou
Hij was waarschijnlijk dronken.
>Wil je morgen bellen
>ik wil je stem horen

Ik leg mijn telefoon weer neer, ik heb nog geen zin om ze allemaal te beantwoorden, eerst ga ik douchen.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

Maxim Gorki, Jack Kerouac, Joost de Vries, Marguerite Duras

Wat luister ik?

David Bowie.

Wat kijk ik?

House of Cards

Quote

“Sweatpants are a sign of defeat. You lost control of your life so you bought some sweatpants.” -Karl Lagerfeld