Nieuwste onderwerp

Oermoeders (20)

Ik ben nooit spiritueel geweest. Ik geloofde in dat wat gemeten kan worden. Ik was niet in voor gesprekken over ‘meer tussen hemel en aarde.’ Mijn moeder was gelovig en ging zondag trouw naar de kerk in onze buurt, mijn vader lachte haar uit. Hij vond het belachelijk om in iets te geloven dat niet onderzocht kan worden.
Op de rode bank van Cees heb ik iets gevoeld dat ik niet uit kan leggen. Het was alsof ik licht zag, een heel groot, rondvormig licht, met een bepaalde kracht. Het was alsof ik in contact kwam met mijn oermoeder. De moeder van mijn moeder en daar de moeder van en daar de moeder van en zij allemaal samen in een heel groot bolvormig, pulserend licht. Ik werd gulzig naar binnen gezogen en daar zag ik rode slierten die vrouwvormige lichamen zonder gezichten met elkaar verbonden. Ik herkende de wezens zoals ik mijn kinderen herken: zonder vragen. Mijn lichaam was slechts een omhulsel geworden, en als ik achter me keek, uit het licht, zag ik ons daar liggen op die nietige rode bank. Weggestopt in een dorp in een land op een wereld, ver weg van de oermoeders die mij en alle vrouwen geschapen hebben.

« terug naar blog

Reageer

Wat lees ik?

verhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages

Wat luister ik?

Frank Ocean, Solange, Phillip Glass

Wat schreef ik?

poëzie en korte verhalen