Nieuwste onderwerp

Krantendakje

Als Morten een krantendakje op zijn gezicht heeft, mag ik hem niet storen. Het moeilijkst vind ik dat wanneer ik iets interessants lees in de oude psychologieboeken van mijn vader. Ik schrijf de dingen die ik wilde vertellen op in een notitieboekje. ’s Avonds in bed lees ik ze voor terwijl Morten mijn rug kriebelt. Hij tekent met zijn vinger figuren die passen bij hetgeen dat ik vertel.  

In bed geldt de afspraak: geen krantendakjes. Om het hem niet lastiger te maken, neem ik de krant niet mee onze slaapkamer in, terwijl ik de krant het liefst lees in bed. Tijdens het ontbijt doe ik een globale bladerronde en bepaal welke artikelen ik ’s avonds ga lezen. Ik heb in de ochtenden tijd om grondig te lezen, maar Morten is erg aanwezig op dat tijdstip. Hij doet uitvoerig verslag van zijn dromen van die nacht. Het is niet dat hij me verplicht te luisteren, maar ik hoor graag waarover hij droomt.

Het kan zijn dat wanneer ik ’s ochtends niet naar hem luister, ik hem de rest van de dag niet spreek. Hij pakt na het ontbijt één katern uit de krant, vouwt het voor de stevigheid twee keer dubbel en verdwijnt ergens in huis met een krantendakje over zijn gezicht. Hij gebruikt altijd het katern over economie, omdat hij weet dat ik die niet lees. Een keer haalde ik die er al op voorhand uit, in de hoop dat hij die dag niet onder zijn krantendak zou gaan liggen. 

In Mortens dromen mist ons huis altijd een dak. Het zijn zijn enige nachtmerries, vertelde hij me. Zonder dak zweeft alles naar boven en verdwijnt.
‘Ons huis heeft alleen in jouw dromen geen dak,’ zei ik.
‘Maar wie zegt dat mijn hoofd een dak heeft,’ antwoordde hij.

« terug naar blog

Reageer

Mijn ABC

67, Asperges, Audiotranscriptie, Badparels, Bedankt, Bezuinigingen, Biljartworm, Boontje, Borrelhapje, Bovenlijn, Bretels, Broertje, Brouwerij, Cederhout, Colloquium (1), Colloquium (10), Colloquium (11), Colloquium (12), Colloquium (2), Colloquium (3), Colloquium (4), Colloquium (5), Colloquium (6), Colloquium (7), Colloquium (8), Colloquium (9), Converseren (1), Converseren (2), Dilemma, Dromenvanger, Excuus, Gember, Getuige, Glijbaanvoorglijder, Gordijnstof (1/5), Gordijnstof (2/5), Gordijnstof (3/5), Gordijnstof (4/5), Gordijnstof (5/5), Groei, Handlezing, Herinneringsdictator, Hond, Huig, Huismus, Jachtgebied (1), Jachtgebied (2), Jachtgebied (3), Jachtgebied (4), Jachtgebied (5), Kieuwen, Kinderkamers (1/2), Kinderkamers (2/2), Leesbevestiging, Lifter, Minkukel, Moeder (1/3), Moeder (2/3), Moeder (3/3), Motel (1/2), Motel (2/2), Nieuwjaar, Ooggetuigenverslag, Pacman, Pisa, Plantenkoningin (1/3), Plantenkoningin (2/3), Plantenkoningin (3/3), Proefpersoon, Rattenvlieger (1/3), Rattenvlieger (2/3), Rattenvlieger (3/3), Rechtszaak, Rotzooi, Rozijn, Ruimtereis, Steenvrucht (1/2), Steenvrucht (2/2), Straatjutter ( 1 (5/6) ), Straatjutter ( 1 (6/6)), Straatjutter (1 (1/6) ), Straatjutter (1 (2/6) ), Straatjutter (1 (3/6) ), Straatjutter (1 (4/6) ), Straatjutter (2), Straatjutter (3), Straatjutter (3) update 1, Straatjutter (3) update 2, Straatjutter (3) update 3, Suikerspin, Tasman, Tranentrekker, Triangel, Vis, Voorhoofdcirkels, Voorportaal, Voorzetseltheorie, Vrolijk, Walvisparochie (1), Walvisparochie (2), Walvisparochie (3), Walvisparochie (4), Walvisparochie (5), Walvisparochie (6), Wasbeer, Wintertenen, Woekering, Woestijnkoorts, Zaterdag, Zeemacht, Zegeningen, Zoon,

Wat lees ik?

de krant, Elvis Peeters, Niccolò Ammaniti, Arnon Grunberg en medische boeken

Wat luister ik?

Damien Rice, Angus and Julia Stone, Jake Bugg, Mogwai en Bach (bij voorkeur de cello suites)

Wat kijk ik?

NPO documentaires, arthouse films

Quote

It's raining cats and dogs and I have a rabbit.